Search found 12 matches

by Yod801
Mon Jul 02, 2018 4:37 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: MegaST2 won't start up properly
Replies: 9
Views: 496

Re: MegaST2 won't start up properly

Don't worry, my neighbour studied physics and technical computer science. He'll make it. Ordered the switch
by Yod801
Mon Jul 02, 2018 4:21 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: MegaST2 won't start up properly
Replies: 9
Views: 496

Re: MegaST2 won't start up properly

How? Do you sell any switches? Let's say, I don't necessarily need the switch. Can I just remove it?
by Yod801
Mon Jul 02, 2018 4:10 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: MegaST2 won't start up properly
Replies: 9
Views: 496

Re: MegaST2 won't start up properly

Tried to. Reset switch seems to be broken. What to do now?
by Yod801
Mon Jul 02, 2018 3:32 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: MegaST2 won't start up properly
Replies: 9
Views: 496

Re: MegaST2 won't start up properly

Sorry, I'm a n00b to hardware and electronics...

what is "U2 7407"? And what to check?
by Yod801
Mon Jul 02, 2018 3:12 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: MegaST2 won't start up properly
Replies: 9
Views: 496

Re: MegaST2 won't start up properly

I forgot:
Pin 18 shows 5Volts on a multimeter
Pin 17 just 0Volt
by Yod801
Mon Jul 02, 2018 3:09 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: MegaST2 won't start up properly
Replies: 9
Views: 496

MegaST2 won't start up properly

I've got a MegaST2, which isn't properly working. When I switch on the machine, I only have a black screen. When I switch it on with the floppy drive disconnected, there is a flickering screen for a couple of seconds before it goes black. However when I shortcircuit pin 17 and 18 of the CPU, it'll b...
by Yod801
Mon Oct 16, 2017 8:34 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: Hello guys - TOS206 install issue
Replies: 9
Views: 798

Re: Hello guys

works now, thank you very much!
by Yod801
Mon Oct 16, 2017 1:26 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: Hello guys - TOS206 install issue
Replies: 9
Views: 798

Re: Hello guys

Sorry, haven't seen your early reply by posting. What jumper links do you mean? The two resistors in W102? They are one further to the left in your picture. I noticed ....
by Yod801
Mon Oct 16, 2017 1:22 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: Hello guys - TOS206 install issue
Replies: 9
Views: 798

Re: Hello guys

I've got the floppy drive connected. Just checked the connectors.

I'm very sure II had TOS1.06 installed before my first attempt
by Yod801
Mon Oct 16, 2017 1:10 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: Hello guys - TOS206 install issue
Replies: 9
Views: 798

Re: Hello guys

http://www.nemesis21.net/misc/tos.jpg What you should know as well is: - The screen currently shows 3 bombs for a split second before the computer resets itself when switching the STE, 4MB on - I tried to insert one pair of chips the wrong way before and I hope I haven't fried any other parts of th...