Search found 1406 matches

by PhilC
Mon Jun 17, 2019 7:29 pm
Forum: HARDWARE DISCUSSIONS
Topic: Fixing 32 chip Atari RAM problems
Replies: 3
Views: 40

Re: Fixing 32 chip Atari RAM problems

Or D9 as you say. I was trying to relate it directly to actual chips. I know this will be different on some boards but once you know where and how to look :D
by PhilC
Mon Jun 17, 2019 5:41 pm
Forum: HARDWARE DISCUSSIONS
Topic: Fixing 32 chip Atari RAM problems
Replies: 3
Views: 40

Re: Fixing 32 chip Atari RAM problems

Photo of the actual chips on the board, and in my case bit 7 or U39 was faulty.
20190617_174032.jpg
20190617_174032.jpg (462.55 KiB) Viewed 38 times
by PhilC
Mon Jun 17, 2019 5:40 pm
Forum: HARDWARE DISCUSSIONS
Topic: Fixing 32 chip Atari RAM problems
Replies: 3
Views: 40

Fixing 32 chip Atari RAM problems

Hi All, I wanted to document a few things whilst diagnosing and repairing a C070789-001 REV.D1 board This board would not boot but would show the typical white border with black background on the screen, which is usually an indication of a ram failure. Doing things the old old fashioned way would re...
by PhilC
Mon Jun 17, 2019 11:27 am
Forum: TF534
Topic: exxos 534 blog - Atari
Replies: 44
Views: 530

Re: exxos 534 blog - Atari

Yes you are probably right. I have a heat sink on my proper 50mhz one as it is, let alone a 33mhz.
by PhilC
Mon Jun 17, 2019 9:36 am
Forum: TF534
Topic: exxos 534 blog - Atari
Replies: 44
Views: 530

Re: exxos 534 blog - Atari

Apologies for supplying sub standard components
by PhilC
Sun Jun 16, 2019 9:20 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Forgottenmyname - Progress - Part 2
Replies: 55
Views: 3051

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

It was me originally that got the rom wrong but this time it was dodgy pins I wanted to rule out, good job I did. Got v and h mixed up as I was soldering it all up without the unf*ck board, an idea I stole from Icky. Story is far is cpu not halted but screen at 60hz still but will check the connecti...
by PhilC
Sun Jun 16, 2019 7:15 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Forgottenmyname - Progress - Part 2
Replies: 55
Views: 3051

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

That's the rom socket replaced and now what I get it a lot of repeating patterns on /OE on the rom but still nothing on the serial. Last time I got the serial to work it came up with a ram fault, so I'm just wondering if the repeating patterns on the /OE and other lines is the repeating message you ...
by PhilC
Sun Jun 16, 2019 6:40 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Forgottenmyname - Progress - Part 2
Replies: 55
Views: 3051

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Yeah, just replacing the rom socket right now
by PhilC
Sun Jun 16, 2019 6:24 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Forgottenmyname - Progress - Part 2
Replies: 55
Views: 3051

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

I tried turning the monitor on its side but in the end, gave up and swapped the two pins over and we have a signal :)
by PhilC
Sun Jun 16, 2019 6:02 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Forgottenmyname - Progress - Part 2
Replies: 55
Views: 3051

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Youre not wrong, got the vsync and hsync swapped, lol.