Search found 351 matches

by ijor
Sat Mar 16, 2024 1:36 pm
Forum: ATARI FOR SALE & WANTED
Topic: WANTED - 1MB 100/120ns simms 30 pin
Replies: 20
Views: 901

Re: WANTED - 1MB 100/120ns simms 30 pin

@ijor Do you know how the RAM is organised. I mean I'd assume when 2 simms are in place, the RAM is literal from 0-2MB. But when there are 4 simms, is it still literal from 0-4MB ? or does the RAM get interleaved, so it would use 1 word from bank 0, then 1 world from bank 1, then 1 word from bank 0...
by ijor
Thu Mar 14, 2024 4:26 am
Forum: ATARI FOR SALE & WANTED
Topic: WANTED - 1MB 100/120ns simms 30 pin
Replies: 20
Views: 901

Re: WANTED - 1MB 100/120ns simms 30 pin

I already have a stash of 80ns and 70ns ones. I assume 150ns or slower don't exist or may not work anyway in the STE. :shrug: I don't remember seeing Atari recommending a min/max simm speed anywhere :shrug: I know the STFM had 120 and 150ns DRAM. I half recall seeing 250ns at some point?.. not real...
by ijor
Tue Mar 12, 2024 1:27 am
Forum: HARDWARE DISCUSSIONS
Topic: Sidequest: VGA scan doubler
Replies: 222
Views: 93468

Re: Sidequest: VGA scan doubler

Since the Lattice software is all self-contained, I'm sure it'll be fine to run it on Windows, just nothing else in my GNU-based toolbhain will work. So I have the pain of copying the source code on there, compiling it, then rebooting back into Linux to program the chip. Good for confirming whether...
by ijor
Mon Mar 11, 2024 1:20 pm
Forum: HARDWARE DISCUSSIONS
Topic: Sidequest: VGA scan doubler
Replies: 222
Views: 93468

Re: Sidequest: VGA scan doubler

I'm certain it's the software that I've been using, now. That is, the open-source project icestorm as it exists in Ubuntu 23.10. I reached a point where the slightest trivial change of the source would cause the whole thing to fail, then another tiny change would bring the functionality back. It se...
by ijor
Thu Mar 07, 2024 12:32 am
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: No clock signal to the Shifter
Replies: 28
Views: 1132

Re: No clock signal to the Shifter

here is no clock to pin 2 of the Shifter. The clock crystal is stuck high ... I have only a logic probe and multimeter. I have some pulsing on the output of the shifter. The shifter is confirmed functioning. Please don't take it wrong, but I think that not using proper instruments is a bad idea. Yo...
by ijor
Wed Mar 06, 2024 12:15 am
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: 520st stopped recognising my gotek
Replies: 22
Views: 1052

Re: 520st stopped recognising my gotek

Also, the disk images are all valid, I even enabled forced write protect on the Gotek to avoid corruption. I can also switch between them normally. The Gotek is also probably not the problem, as the other one I have behaves the same when connected to the ST. And it works fine in my Amiga. This seem...
by ijor
Tue Mar 05, 2024 3:54 am
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: 520st stopped recognising my gotek
Replies: 22
Views: 1052

Re: 520st stopped recognising my gotek

... If i now click Drive A on the desktop, it gives me a Drive A is not responding error. Do you have valid images on the Gotek? Can you use the Gotek buttons to switch among the images? I now also think that the adapter is probably wrecked. It could be the adapter. But honestly, it could be anythi...
by ijor
Mon Mar 04, 2024 5:57 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: 520st stopped recognising my gotek
Replies: 22
Views: 1052

Re: 520st stopped recognising my gotek

Yes, I'm now using a straight cable. Note that you do might need to twist the cable. I'm not talking about a cable with a few wires twisted as in used in a PC. With the ST you sometimes need to twist the whole cable. This is because Atari branded drives have the connector upside now in relation to ...
by ijor
Mon Mar 04, 2024 2:26 am
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: 520st stopped recognising my gotek
Replies: 22
Views: 1052

Re: 520st stopped recognising my gotek

I'm not sure what you are describing makes much sense. Either you are having serious hardware issues, or either you are not measuring correctly. It is still not clear to me which kind of instruments are you using. Are you measuring with a multimeter? I don't think this is the right instrument for th...
by ijor
Sun Feb 25, 2024 7:43 pm
Forum: HARDWARE ISSUES
Topic: 520st stopped recognising my gotek
Replies: 22
Views: 1052

Re: 520st stopped recognising my gotek

After changing the gotek's jumper from DS1 to DS0, manually routing the Atari's Drive A select to DS0 and using a straight cable What do you mean by "manually routing"? I hope you know what you are doing because this might be dangerous. In particular, the chip that outputs the drive selec...

Go to advanced search