Search found 2949 matches

by exxos
Tue Sep 18, 2018 9:45 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Forgottenmyname - Progress
Replies: 35
Views: 487

Re: Forgottenmyname - Progress

Ok, so all three ROM1,2,3 inputs have to be high to disable the /OE on the ROM. Can you think of any reason that the GLUE is disabling the ROM? GLUE will disable the ROM when its not accessing it.. After reset you will see OE go low (or should do) because the CPU will read the first bytes in ROM to...
by exxos
Tue Sep 18, 2018 9:42 pm
Forum: NEWS & ANNOUNCEMENTS
Topic: Facebook login
Replies: 2
Views: 86

Re: Facebook login

michael.keenleyside wrote:
Tue Sep 18, 2018 9:15 pm
I've just found an image which illustrates what this feels like:

https://www.gateworld.net/wp-content/up ... argate.jpg
:bravo:
by exxos
Tue Sep 18, 2018 9:34 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Forgottenmyname - Progress
Replies: 35
Views: 487

Re: Forgottenmyname - Progress

OK so probably the confusion over A16 is 6 ROM vs 2 ROMs. A16 is wired for "2 roms" but of course thats 2x8 bit roms, whereas I use 1x16bit ROM. So A16 is correct. GLUE decodes the ROM address which drives the OE (on the plcc rom) via the LS11.

So its all correct...
by exxos
Tue Sep 18, 2018 9:27 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Forgottenmyname - Progress
Replies: 35
Views: 487

Re: Forgottenmyname - Progress

Just looking at the schematic for the ROM, on the Mega and ST A16 is also /OE on the ROMS but on the STF A16 is an individual entity. Should this be tied into /OE as well? I'm getting /OE mostly high on the ROM but with a few small blips once in a while. /OE Being high is Read disabled right? OE HI...
by exxos
Tue Sep 18, 2018 8:48 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 49
Views: 578

Re: Icky - Progress

Icky wrote:
Tue Sep 18, 2018 8:41 pm
Right I am caught up extra SIL in place but still no joy.

Need to measure a few things now
damn :( Not sure what else to check at the moment.
by exxos
Tue Sep 18, 2018 8:46 pm
Forum: NEWS & ANNOUNCEMENTS
Topic: Facebook login
Replies: 2
Views: 86

Facebook login

I've enabled (after a lot of faffing about) Facebook login to the forum... It seems to work so far.. I don't recommend people logging in with facebook who are already registered here as it creates a new account on the forum... If its useful then all good, if it ends up in chaos, I will just remove t...
by exxos
Tue Sep 18, 2018 8:00 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 49
Views: 578

Re: Icky - Progress

Forgottenmyname wrote:
Tue Sep 18, 2018 7:57 pm
Just quoting you on that.... for the record like.....
No problem :)

I've checked all around the CPU.. I mean really it should be booting up... Have to see if Icky has any luck...
by exxos
Tue Sep 18, 2018 7:58 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Forgottenmyname - Progress
Replies: 35
Views: 487

Re: Forgottenmyname - Progress

Forgottenmyname wrote:
Tue Sep 18, 2018 7:53 pm
still getting /AS as 2mhz btw
Just to check you did solder the jumper links up ?
by exxos
Tue Sep 18, 2018 7:57 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 49
Views: 578

Re: Icky - Progress

Forgottenmyname wrote:
Tue Sep 18, 2018 7:54 pm
I'll have to engage /shoppingmode if Exxos carryies on. I havent got enough for every pin on the cpu :P
All others are fine :)
by exxos
Tue Sep 18, 2018 7:33 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Forgottenmyname - Progress
Replies: 35
Views: 487

Re: Forgottenmyname - Progress

Forgottenmyname wrote:
Tue Sep 18, 2018 7:32 pm
that'll be a no, lol
C'mon keep up :P

:lolbig: