Search found 1480 matches

by Icky
Thu Sep 27, 2018 6:39 am
Forum: BENCHMARKS
Topic: STF Remake Benchmarks
Replies: 13
Views: 2880

STF Remake Benchmarks

IMG_3109.png
IMG_3109.png (709.13 KiB) Viewed 1787 times
by Icky
Thu Sep 27, 2018 12:14 am
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 673
Views: 54176

Re: Icky - Progress

exxos wrote:
Thu Sep 27, 2018 12:07 am
Using CSYNC or H&V sync ? voltages might be a tad to low for modern monitors...

Can you scope the YM outputs ? see if you get activity during sound test..
From rewiring the cable I remember it its CSYNC.

I will do the YM tomorrow evening - have non-atari things needing my attention :(
by Icky
Thu Sep 27, 2018 12:09 am
Forum: ALPHA DEVELOPMENT INFO
Topic: ALPHA MODIFICATIONS
Replies: 85
Views: 11767

Re: ALPHA MODIFICATIONS

FLOPPY FIX Fixies missing pull ups on the LS06 buffers (never were on any schematic either!) Solder 1K resistors to either the IC on the bottom of the PCB, or the resistors in a row on top of PCB (which ever is easier). For example solder a 1K resistor to the highlighted pins on the resistors, then...
by Icky
Thu Sep 27, 2018 12:05 am
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 673
Views: 54176

Re: Icky - Progress

Video issues may be because of the scart switch needing 12V ? RS232, Keyboard.. could well be some interrupt issues with the MFP.. hard to say... Might just need more large caps across the board if it only just started showing issues... Just tried original STFM PSU so 12v line is in play. Still get...
by Icky
Wed Sep 26, 2018 11:55 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 673
Views: 54176

Re: Icky - Progress

So we have smash through brick walls and stumbling blocks and are now in ironing out stage. I have a few observations so far: So far I have been running this all from my bench PSU and only using 5V, not a 12V line in sight. I am seeing some interesting things with power. After adding floppy, mouse a...
by Icky
Wed Sep 26, 2018 11:31 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 673
Views: 54176

Re: Icky - Progress

exxos wrote:
Wed Sep 26, 2018 11:29 pm
I wonder if thats a long term ST issue then with those pull ups because they are not on any of the diagrams , not even falcon...
I am surprised you don't dream pull-ups in your sleep Exxos :D
by Icky
Wed Sep 26, 2018 11:27 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 673
Views: 54176

Re: Icky - Progress

Floppy.. I'm not really liking no pullups on the LS06... you could try something like 10K pull ups on U14's outputs... So its pull-ups again :) Those pull-ups on the U14 sprang the floppy into life. So now we have........... GEMBench for STF remake - well done Exxos you have done it :cheer: IMG_310...
by Icky
Wed Sep 26, 2018 10:52 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 673
Views: 54176

Re: Icky - Progress

exxos wrote:
Wed Sep 26, 2018 10:51 pm
Floppy..

I'm not really liking no pullups on the LS06... you could try something like 10K pull ups on U14's outputs...
OK - That something I can try
by Icky
Wed Sep 26, 2018 10:49 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 673
Views: 54176

Re: Icky - Progress

Might be a idea to scope out the RDY line.. I've had a lot of trouble with that on the STE.. I took a quick look at the audio amp, its actually got more gain than the original ST amp :shrug: I have some bad news on the audio since the dateline re-wire on the ACIAs the sound has gone away. Forgotten...
by Icky
Wed Sep 26, 2018 10:37 pm
Forum: ALPHA USER BUILDS
Topic: Icky - Progress
Replies: 673
Views: 54176

Re: Icky - Progress

Just looking at the floppy circuit, can't find anything wrong yet (only just got home) but I didn't connected DRIVE1 select to the floppy cable... AFAIK 2 floppy drives on the same cable has never even been tried, but I am assuming it doesn't need the second line for "drive 1" anyway... I'm also as...

Go to advanced search