Bikerbob's H5 C1 build

Share your building progress here!
User avatar
Bikerbob
Posts: 415
Joined: Fri Nov 10, 2017 7:30 pm
Location: Mississauga, ON
Contact:

Re: Bikerbob's H5 C1 build

Post by Bikerbob » Thu Nov 25, 2021 9:40 pm

Here is the original Sound mod I made.. Look right?

audio resistor.jpg
audio resistor.jpg (222.26 KiB) Viewed 99 times

Here is a link to video I took of the sound issue.

https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

James

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 16475
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Bikerbob's H5 C1 build

Post by exxos » Fri Nov 26, 2021 1:29 am

How loud are the key clicks ? I can only think that you would only hear that noise if the monitor volume is turned up full.
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~

User avatar
Bikerbob
Posts: 415
Joined: Fri Nov 10, 2017 7:30 pm
Location: Mississauga, ON
Contact:

Re: Bikerbob's H5 C1 build

Post by Bikerbob » Fri Nov 26, 2021 5:33 pm

exxos wrote:
Fri Nov 26, 2021 1:29 am
How loud are the key clicks ? I can only think that you would only hear that noise if the monitor volume is turned up full.
The volume you can hear all that noise with it up about 1/4 of full, the buzz in the background and the change in the buzz when you do any I/O .. if you turn it up full, well it's LOUD.. and not fun.

James

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 16475
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Bikerbob's H5 C1 build

Post by exxos » Fri Nov 26, 2021 5:52 pm

Anything you can do is put the scope on the MB audio connector and actually see how much noise is there. But I don't know of any actuation where it could actually be worse than the original machines unless there is some bizarre fault on the audio circuit somewhere.

Maybe someone else out there who has got one built can try and confirm that it's a problem in general or not..
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~

DaveC
Posts: 73
Joined: Fri Sep 18, 2020 6:24 pm

Re: Bikerbob's H5 C1 build

Post by DaveC » Fri Nov 26, 2021 7:30 pm

Yeah, I'd mostly noticed it was very noisy while using my MouSTer which isn't noticeable on my STe at the same volume. Though turning up the volume a bit there's definitely noise while doing floppy disk accesses from a gotek.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 16475
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Bikerbob's H5 C1 build

Post by exxos » Fri Nov 26, 2021 7:46 pm

DaveC wrote:
Fri Nov 26, 2021 7:30 pm
Yeah, I'd mostly noticed it was very noisy while using my MouSTer which isn't noticeable on my STe at the same volume. Though turning up the volume a bit there's definitely noise while doing floppy disk accesses from a gotek.
Odd. I will try and look at it on my board when I get chance. Not sure then if this problem came with the new amp circuit or not as previous versions used a more original circuit..

Saying that, I wonder if it could be because it is expecting the MIDI module as well.

I guess just try linking pins 1,2,4 to disable the second audio amp, I can only think because that is not connected to anything that that signal could be picking up interference from the floppy drive :shrug:

Capture.JPG
Capture.JPG (64.9 KiB) Viewed 49 times
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~

DaveC
Posts: 73
Joined: Fri Sep 18, 2020 6:24 pm

Re: Bikerbob's H5 C1 build

Post by DaveC » Fri Nov 26, 2021 9:10 pm

DSC_2104.JPG
DSC_2104.JPG (232.51 KiB) Viewed 38 times
My quick bodge test agrees. No more floppy noises through audio. :D
The MouSTer is still noisy unfortunately :roll:

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 16475
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Bikerbob's H5 C1 build

Post by exxos » Fri Nov 26, 2021 11:05 pm

DaveC wrote:
Fri Nov 26, 2021 9:10 pm
My quick bodge test agrees. No more floppy noises through audio. :D
:bravo:

DaveC wrote:
Fri Nov 26, 2021 9:10 pm
The MouSTer is still noisy unfortunately :roll:
Not sure why that would cause noise. Its going via the keyboard and ACIA circuit.. Does a normal mouse or keyboard cause noise ?
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~

Post Reply

Return to “H5 C1 USER BUILDS”