exxos blog - random goings on

Blogs & guides and tales of woo by forum members.
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 1802
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC » Fri Jul 19, 2019 8:33 pm

ok cool, will dig it out.
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7832
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Mon Jul 22, 2019 10:49 am

Another annoyance with Eagle here.. I routed the 68K sockets manually, and yet you can see the auto router has also routed them in red (top layer).. I mean granted I have the routed layer turned off, but seesh, Eagle doesn't even "see" routed parts on the layer.. Its acting like the layer doesn't exist, not simply turning if off to stop the autorouter using it :roll:

Capture.JPG
Capture.JPG (281.69 KiB) Viewed 830 times
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7832
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Mon Jul 22, 2019 6:14 pm

Several hours later and its still going :roll:

Capture.JPG
Capture.JPG (326.1 KiB) Viewed 819 times
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7832
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Wed Jul 24, 2019 9:33 pm

New low profile RTC PCBs and headers came today.. I forgot to pickup a low profile socket today :roll:

But the header pins assuming fit fully into the socket, leaves about 4mm height.. The socket plastic is about 3mm, so assuming 1mm stand off from the pcb.. basically means this new module should fit into a low profile socket and be exactly the same height as the original RTC :)

1.jpg
1.jpg (58.88 KiB) Viewed 785 times

2.jpg
2.jpg (58.29 KiB) Viewed 785 times

From the image, it looks like the socket fits flush, so technically there should be 1mm clearance (or 1mm smaller than the original)

24waysockesm.jpg
24waysockesm.jpg (13.01 KiB) Viewed 785 times
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PaulJ
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 726
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: exxos blog - random goings on

Post by PaulJ » Wed Jul 24, 2019 9:44 pm

Much improved. :coolpics: :bravo:

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7832
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Thu Jul 25, 2019 4:27 pm

Small round-up..

All the 4MB RAM boards are done and now in stock (38 or so). Hopefully I won't have to build anymore up.

"exxos psu" are running low on stock, I am working on a new batch but still waiting for the transformers to come.

The H2 I am still fighting with the auto router :roll: It routes pretty quick, but then takes all bloody day to run though the optimising bits. So pretty much hits 1 route try each day :roll: I'm still having issues as I can't turn off layers as it routes stuff I already routed.. so I have put "99" in the layer costs I don't want it to use.. Yesterdays attempt it managed to trash the gnd plane :roll:
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1358
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: exxos blog - random goings on

Post by Icky » Fri Jul 26, 2019 10:29 am

exxos wrote:
Mon Jul 22, 2019 6:14 pm
Several hours later and its still going :roll:
Exxos and I did a little test Windows Eagle v7 (can't remember the exact version you are running Exxos) on and 8 core CPU vs Mac Eagle 9.4.2 on a 6 Core CPU.

The Mac version completed routing at 99% in around 10 minutes. However it did crash twice during that run.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7832
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Fri Jul 26, 2019 10:38 am

Icky wrote:
Fri Jul 26, 2019 10:29 am
Exxos and I did a little test Windows Eagle v7 (can't remember the exact version you are running Exxos) on and 8 core CPU vs Mac Eagle 9.4.2 on a 6 Core CPU.

The Mac version completed routing at 99% in around 10 minutes. However it did crash twice during that run.
It did finish routing last night about midnight, but its still taken some chunks out of the gnd layer :(

1.png
1.png (1.05 MiB) Viewed 714 times
2.JPG
2.JPG (217.67 KiB) Viewed 714 times
3.JPG
3.JPG (273.49 KiB) Viewed 714 times

I tried V9 and it crashed twice.. Will try it again now.... I mean it taking all day to route a board is a joke.. it seems V9 is faster by what you say Icky, so will see what happens with the same routing rules as I used in V7..
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7832
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Fri Jul 26, 2019 10:55 am

and...... its gone..

Capture.JPG
Capture.JPG (133.62 KiB) Viewed 711 times

84.6% second time :roll:
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1358
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: exxos blog - random goings on

Post by Icky » Fri Jul 26, 2019 11:14 am

exxos wrote:
Fri Jul 26, 2019 10:55 am
and...... its gone..


Capture.JPG


84.6% second time :roll:
Got it to 99.9% now :) but as you say its still taking chunks out of the GND layer

Post Reply

Return to “MEMBER BLOGS”