exxos blog - random goings on

Blogs & guides and tales of woo by forum members.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 11793
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Tue Feb 11, 2020 12:37 pm

My TOS206 boards come :) I guess I forgot to order a stencil :roll: Oh well, I'm going to build it anyway :twisted:

1.jpg
1.jpg (80.65 KiB) Viewed 716 times

EDIT:

Now to check for those nasty shorts... (ran out of nasty trousers last week)

Capture.JPG
Capture.JPG (199.19 KiB) Viewed 715 times
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3442
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC » Tue Feb 11, 2020 1:38 pm

C- Must try harder. They say the old jokes are the best, in this case they are wrong :lol:

Boards look good though. Be out of date by the time I get one again? :P
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 11793
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Tue Feb 11, 2020 1:59 pm

PhilC wrote:
Tue Feb 11, 2020 1:38 pm
C- Must try harder. They say the old jokes are the best, in this case they are wrong :lol:
Don't think I ever got a C, so thats pretty good for me 8-)
PhilC wrote:
Tue Feb 11, 2020 1:38 pm
Boards look good though. Be out of date by the time I get one again? :P
Yeah probably :)

My test machine isn't booting currently :( I now understand why I stopped using the DIP 68K's... I seem to spend most of the day trying to get the Thing into the socket :roll:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3442
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC » Tue Feb 11, 2020 2:19 pm

I usually give up and put some female headers onto the chip and leave them on
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 11793
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Tue Feb 11, 2020 2:31 pm

ah well arse biscuits!

It won't compile because of pin 38 :roll:

When I did the lib I read it as "I/O Enable 1" When its actually "I/Output Enable 1" meaning I used it as a output pin, when its input only... feking datasheets :roll: :headbang: :headbang:

6.jpg
6.jpg (36.65 KiB) Viewed 701 times
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 11793
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Tue Feb 11, 2020 3:30 pm

So some track cuts and bodging... and now booting TOS206 :)

f1.JPG
f1.JPG (138.93 KiB) Viewed 694 times

f2.JPG
f2.JPG (125.5 KiB) Viewed 694 times
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2873
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by rubber_jonnie » Tue Feb 11, 2020 3:40 pm

Looks awesome!!

:bravo:
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3442
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC » Tue Feb 11, 2020 4:38 pm

Looks good to me, does the other bit work too?
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 11793
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: exxos blog - random goings on

Post by exxos » Tue Feb 11, 2020 4:52 pm

PhilC wrote:
Tue Feb 11, 2020 4:38 pm
Looks good to me, does the other bit work too?
You mean the booster ? Its being very fickle, been trying to work out why... it worked fine on the DEV-board :(
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3442
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: exxos blog - random goings on

Post by PhilC » Tue Feb 11, 2020 4:54 pm

Sods law, no differences between the dev board and that board
If it ain't broke, test it to Destruction.

Post Reply

Return to “MEMBER BLOGS”