Video driver thoughts

All information relating to the Alpha plus all the WIP threads etc.
User avatar
sandord
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 596
Joined: Mon Aug 13, 2018 10:08 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by sandord » Thu Nov 29, 2018 10:14 pm

Processing logic in your display may not scale that properly to your display's native res.
By the way, when watching the exact same pattern on an SC1224 you get the same result: moire, which is probably a result of the limited resolution of the mask.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1361
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Video driver thoughts

Post by Icky » Thu Nov 29, 2018 10:15 pm

Snap - I still have the large caps jumpered

IMG_3348.png
IMG_3348.png (679.78 KiB) Viewed 850 times

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7846
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by exxos » Thu Nov 29, 2018 10:15 pm

Oh nevermind, I see them on the falcon as well..

Could be a monitor issue for me yes....
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7846
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by exxos » Thu Nov 29, 2018 10:16 pm

Icky wrote:
Thu Nov 29, 2018 10:15 pm
Snap - I still have the large caps jumpered
:bravo:
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7846
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by exxos » Thu Nov 29, 2018 10:25 pm

So I need to work on a new version of this video board next then.... onto version 3....
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1361
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Video driver thoughts

Post by Icky » Thu Nov 29, 2018 10:30 pm

exxos wrote:
Thu Nov 29, 2018 10:25 pm
So I need to work on a new version of this video board next then.... onto version 3....
How far do we go on this until we realise its actually the shifter itself that causes some of the issues?

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 1809
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Video driver thoughts

Post by PhilC » Thu Nov 29, 2018 10:31 pm

So what's the thoughts? Better video with the DAC or with the old RGB? Will check for myself tomorrow too, with the UBE and my LCD tv.

And will this make it to the Mongrel board? What do you think?
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7846
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by exxos » Thu Nov 29, 2018 10:34 pm

Icky wrote:
Thu Nov 29, 2018 10:30 pm
How far do we go on this until we realise its actually the shifter itself that causes some of the issues?
Well I know the shifter outputs are not great, they get amplified on the RGB transistors, its why I wanted to move to a DAC to clean up that issue..

I actually think the video now is loads better than on the Falcon, and its the same chip!
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7846
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Video driver thoughts

Post by exxos » Thu Nov 29, 2018 10:36 pm

Forgottenmyname wrote:
Thu Nov 29, 2018 10:31 pm
So what's the thoughts? Better video with the DAC or with the old RGB? Will check for myself tomorrow too, with the UBE and my LCD tv.

And will this make it to the Mongrel board? What do you think?

I will definitely use this DAC on the next MB.

Only odd thing I seen so far is as I change the ST's voltage from 4V to 5.5V the video seems to break up .. will try and take a image...

Could you guys try changing the voltage also ?

Might just be a bad connection I have somewhere....
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 1809
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Video driver thoughts

Post by PhilC » Thu Nov 29, 2018 10:37 pm

Will do tomorrow, may explain why my image was different slightly than yours, my psu is set at 5.1V at the moment.
If it ain't broke, test it to Destruction.

Post Reply

Return to “ALPHA DEVELOPMENT INFO”