Server updates

Latest Atari related news.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 13713
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: Server updates

Post by exxos » Sun Jun 21, 2020 1:19 am

I managed to copy the forum over to another server to test. was a lot of bumps there. Though currently when logging in, it goes to the forum here which is bizarre as the test server is on a totally different domain. So I need to look deeper into the phpbb software to see why its doing that.

I've managed to get my webstore to display the main page which is a great step forward as it means my code runs in php 7.4! At least the index page does. Testing checkout will be tricky, but got other stuff to mess with before then anyway.
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 13713
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: Server updates

Post by exxos » Tue Jun 23, 2020 4:37 pm

I managed to get a copy of the forum running on my new server. Mostly I had to edit the config to not use exxoshost domain.

phpmyadmin for some bizarre reason refuses to upload the entire database, it was timing out originally, so I disabled the script max execution time, but it still did not seem to help. It was not timing out any more, but still not uploading the database. So I just exported it from the forum software itself and uploaded it directly onto the new server to restore it, that just seemed a lot easier and quicker anyway.

I also found the xmas extension no longer works, but other than that, there does not seem to be any issues with any other extensions.

So as it was earlier...
Capture.JPG
Capture.JPG (43.27 KiB) Viewed 2700 times

After forum software update..

2.JPG
2.JPG (61.54 KiB) Viewed 2700 times

Overall the forum seems to run Ok on Ubuntu 20, PHP7.4.3 :thumbup:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

User avatar
IngoQ
Site Admin
Site Admin
Posts: 1005
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:38 am
Location: Germany

Re: Server updates

Post by IngoQ » Wed Jun 24, 2020 1:48 pm

Congratulations :dualthumbup: :cheer: :yay2:
Ingo :geek:

| Atari 1040STE@32MHz | Amiga 1200 (ACA1220) | Atari 800XL (U1MB, SIDE2) | Atari 130XL (Sophia DVI) | C64 (1541 Ultimate II, Rev3 RFMod Replacement) | TI 99/4A (F18A, 32k, FlashROM 99) | Sinclair ZX Spectrum 128 (Stereo, DivMMC) | Amstrad CPC664 (512k, M4 Wifi) | ... |

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 13713
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: Server updates

Post by exxos » Wed Jun 24, 2020 2:52 pm

The forum had some issues because I had to search box in the nav-bar...Where I just hacked the profiles at the time... But the some reason it broke the forum location text...

for example..

Capture.JPG
Capture.JPG (3.85 KiB) Viewed 2672 times
Would just display as "Board index < < <" . so I had to hunt around for a extension to move it to where I wanted... Then I had to hack the extension to get it to display how I wanted :lol: :roll: Then I had to hack the template anyway to get the forum logo section to display how I wanted ( like it currently does now). There are extensions for this, and while they have piles of options, they do not seem to have simple options to do what I wanted.

So this notion of later forum software supposed to be Updated with extensions rather than hacking, is actually created more work as I have to hack the template and the extensions now :lol: :roll:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 13713
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: Server updates

Post by exxos » Wed Jun 24, 2020 6:19 pm

FloppyShop PDL seems to work fine in PHP7, I don't know if I already fixed that, but was sure it was broken when I tried it originally :shrug:

I have tidied up the code a little bit and removed the capture box. Page doesn't really gets many hits so it was pointless having it. It was more there to stop people downloading every single file individually at all once, but I have made a note the archives on this forum anyway if people want to download it completely. Though no doubt someone will still try and download all the files individually by hacking the site rather than just reading to says on the home page :roll:

Capture.JPG
Capture.JPG (213.1 KiB) Viewed 2663 times
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 13713
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: Server updates

Post by exxos » Thu Feb 18, 2021 10:13 am

I'm going to be screwing around with the Apache config today, so you can expect chaos while I try and fix some bugs...
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 13713
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: Server updates

Post by exxos » Fri Feb 19, 2021 5:36 pm

I've been trying to get the new server running but its slow going..

The problem is the site certificates expire in 8 days times and the cerbot config self destructed. I have installed the certs on the new server, so I will try and do the same on this one.

Likely the site will throw up server errors or "site unsafe" errors at random times over the next few days while I figure it out..
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 13713
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: Server updates

Post by exxos » Fri Feb 19, 2021 7:33 pm

I've cleaned up a lot of the apache2 config, but while I get get other domain names to use new certs, exxoshost is just refusing to "see" them. :pullhair:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

Badwolf
Posts: 98
Joined: Tue Nov 19, 2019 12:09 pm

Re: Server updates

Post by Badwolf » Fri Feb 19, 2021 8:55 pm

exxos wrote:
Fri Feb 19, 2021 7:33 pm
I've cleaned up a lot of the apache2 config, but while I get get other domain names to use new certs, exxoshost is just refusing to "see" them. :pullhair:
Using Let's Encrypt? I've run into permissioning problems in the past although not normally with apache. Make sure the certificate and key file are readable by the apache process (www-data in Debian, made a member of the ssl-cert group and the letsencrypt/live directory set to that group and made mode 750).

BW.

PS. Also, I think you can hose your letsencypt install and start again at any time.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 13713
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: Server updates

Post by exxos » Fri Feb 19, 2021 11:54 pm

Badwolf wrote:
Fri Feb 19, 2021 8:55 pm
Using Let's Encrypt? I've run into permissioning problems in the past although not normally with apache.
Yep..

I think the problem is

https://example.co.uk/ works

but these do not

https://www.example.co.uk/
www.example.co.uk/


I think its a cert issue I cannot figure out.. its not allowing www in the cert, I know ive had that problem before but im using different scripts now (getssl) as cerbot died.

Anyway, tried to setup a redirect all to the working link, but doesn't seem to do anything (yes I know they are hashed out)

Code: Select all

<VirtualHost *:80>
            DocumentRoot "/var/www/html/EXAMPLE"
            ServerName example.co.uk
            ServerAlias wwww.example.co.uk

#Redirect permanent / https://example.co.uk/

#RewriteEngine on
#RewriteCond %{SERVER_NAME} =example.co.uk
#RewriteRule ^ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [END,NE,R=permanent]
</VirtualHost>

:shrug:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

Post Reply

Return to “NEWS & ANNOUNCEMENTS”