Lightning VME open Order

Latest Atari related news.
Post Reply
tuxie
Posts: 153
Joined: Thu Aug 24, 2017 11:51 am

Re: Lightning VME open Order

Post by tuxie » Thu Aug 16, 2018 1:03 pm

Do you have an GAL Prommer ?

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1217
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Lightning VME open Order

Post by Icky » Thu Aug 16, 2018 3:50 pm

tuxie wrote:
Thu Aug 16, 2018 1:03 pm
Do you have an GAL Prommer ?
No prommer. Open to suggestions of which one is best.

troed
Software Moderator
Software Moderator
Posts: 490
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:27 pm

Re: Lightning VME open Order

Post by troed » Thu Aug 16, 2018 4:17 pm

I'm very happy with my TL866CS

http://autoelectric.cn/EN/TL866_main.html

czietz
Posts: 99
Joined: Sun Jan 14, 2018 1:02 pm

Re: Lightning VME open Order

Post by czietz » Thu Aug 16, 2018 5:11 pm

I second troed's suggestion regarding the programmer.

As for the GAL: easiest way is to reuse the one already in your Nova adapter. They are reprogrammable. I you want to get a new one, you'll need a GAL20V8. Note that there are several options which file to use. To better suggest you the proper one, please tell which machine (MegaSTE/TT?) and which type of graphics card you are using.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1217
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Lightning VME open Order

Post by Icky » Thu Aug 16, 2018 6:22 pm

czietz wrote:
Thu Aug 16, 2018 5:11 pm
I second troed's suggestion regarding the programmer.

As for the GAL: easiest way is to reuse the one already in your Nova adapter. They are reprogrammable. I you want to get a new one, you'll need a GAL20V8. Note that there are several options which file to use. To better suggest you the proper one, please tell which machine (MegaSTE/TT?) and which type of graphics card you are using.
Thanks for the advice. Machine is TT and card is ATI Mach64.

czietz
Posts: 99
Joined: Sun Jan 14, 2018 1:02 pm

Re: Lightning VME open Order

Post by czietz » Thu Aug 16, 2018 6:33 pm

OK, if your Mach64 has only 2 MB of RAM, you can use the TT_MACH.JED file contained in the download archive and be done.

The more universal solution (for all machines and video cards, incl. Mach64 with 4 MB of RAM) is OGFA.JED. OGFA = One GAL fits all. However, to use the OGFA GAL, two hardware patches (simple wires) are required on the Nova, like shown here: http://wiki.newtosworld.de/index.php?ti ... afikkarten. Ignore the German text and scroll down to the photos.

(Note that the HW patch is not required for TT_MACH.JED.)

User avatar
frank.lukas
Posts: 105
Joined: Fri Jan 19, 2018 11:52 am

Re: Lightning VME open Order

Post by frank.lukas » Fri Aug 17, 2018 7:56 am

For the 4MB ATI MACH64 you need a special Driver for it from Idek ...

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1217
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Lightning VME open Order

Post by Icky » Thu Aug 23, 2018 2:45 pm

Thanks tuxie, troed, czietz and frank.lukas for your help.

Got myself a shiny new TL866II Plus. Programmed GAL as OGFA and performed the hardware patches on the Nova board.

All working well.

officer960
Posts: 11
Joined: Sun Jul 22, 2018 9:42 pm

Re: Lightning VME open Order

Post by officer960 » Wed Feb 13, 2019 3:25 am

Payment sent for Lightning VME for Atari Mega STe (720kb driver floppy). Can’t wait!
Atari 1040 STFM, Atari Mega ST2, Atari STE (4mb), Atari Mega STE (4mb), Atari Falcon 030, Amiga 2000 V2+, Amiga 2000 Video Toaster GVP030, Amiga 500, Amiga 500+ 030, Amiga 1200 030, MiST

officer960
Posts: 11
Joined: Sun Jul 22, 2018 9:42 pm

Re: Lightning VME open Order

Post by officer960 » Wed Feb 27, 2019 10:27 pm

My Lightning VME arrived yesterday and after having the same tight fit as @troed the device was installed. I installed the drivers on my
MSTE, TOS 2.06, 4mb, UltraSatan.

I got a USB mouse to work. My computer would acknowledge most of the USB thumb drives, a SD card and USB floppy drive in USB.ACC

However, when I “Install Device” I can not get any of the USB thumb drives, SD cards or floppies to work properly. They show they are empty (there are files on them) and I can not copy files from the MSTE to any of them.
The USB.ACC also recognizes my DVD RW Drive but ExtenDOS 4 does not see it.

I have verified multiple times that XBoot is running the Lightning drivers in the order listed on the WIKI (ExtenDOS after STORAGE.PRG, etc).

What am I doing wrong?
Atari 1040 STFM, Atari Mega ST2, Atari STE (4mb), Atari Mega STE (4mb), Atari Falcon 030, Amiga 2000 V2+, Amiga 2000 Video Toaster GVP030, Amiga 500, Amiga 500+ 030, Amiga 1200 030, MiST

Post Reply