STe booster v 1.5 36Mhz

Problems with your machine in general.
Post Reply
nemox
Posts: 37
Joined: Sun Jan 27, 2019 7:37 pm

STe booster v 1.5 36Mhz

Post by nemox » Sun Jan 27, 2019 7:55 pm

Hi
Today i install this booster but, when i use ultrasatan = bombs and coruptet SD card:-((

floppy, RAM, stability OK, only ACSI(ultrasatan) problem.
Where is problem. help pls...

sorry for my english

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 6922
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STe booster v 1.5 36Mhz

Post by exxos » Sun Jan 27, 2019 9:10 pm

I would suggest you add 10K pull up network on the DMA databus like this thread shows..

viewtopic.php?f=17&t=1417

Also what driver are you using with US ? and what Version of US are you using exactly ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

nemox
Posts: 37
Joined: Sun Jan 27, 2019 7:37 pm

Re: STe booster v 1.5 36Mhz

Post by nemox » Tue Jan 29, 2019 6:40 pm

hi,
i add 10Kohm pull up resistor to WD1772 and still the same,
i have hddriver 4.23, booster is STE 32mhz BOOSTER PLUG IN 2018 REV E
Motherboard is 520 STe 4Mb RAM -GX-211 VO 2391. CA4003290
Thanks

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 6922
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STe booster v 1.5 36Mhz

Post by exxos » Tue Jan 29, 2019 6:46 pm

hddriver 4.23 ? You should try a later version as that one is very old.. I think they on version 10 now..

https://www.hddriver.net/en/demo.html

Have you tried the booster in 8MHz mode also ?

Is your PSU re-capped ?

Can you upload a image of the mod you have done ?

I assume ultrasatan was working reliable before booster install ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

nemox
Posts: 37
Joined: Sun Jan 27, 2019 7:37 pm

Re: STe booster v 1.5 36Mhz

Post by nemox » Tue Jan 29, 2019 7:08 pm

I try newest version, on 8 Mhz all ok - treecheck, hddriver, edge no problem.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 6922
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STe booster v 1.5 36Mhz

Post by exxos » Tue Jan 29, 2019 7:11 pm

I assume you have the DUALTOS board fitted ? Also using TOS206 ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

nemox
Posts: 37
Joined: Sun Jan 27, 2019 7:37 pm

Re: STe booster v 1.5 36Mhz

Post by nemox » Tue Jan 29, 2019 7:21 pm

i will make image tomorrow, ultrasatan working OK, he never had problem, yes i use tos 206 from fast rom switcher

nemox
Posts: 37
Joined: Sun Jan 27, 2019 7:37 pm

Re: STe booster v 1.5 36Mhz

Post by nemox » Tue Jan 29, 2019 7:43 pm

i tried new hddriver, and still the same, power supply not recap and power supply has 5.05 V tomorow i will send foto

thanks
by

nemox
Posts: 37
Joined: Sun Jan 27, 2019 7:37 pm

Re: STe booster v 1.5 36Mhz

Post by nemox » Wed Jan 30, 2019 3:54 pm

hi i sending picture of motherboard
Attachments
IMG_20190130_164301.jpg
IMG_20190130_164301.jpg (188.58 KiB) Viewed 905 times
IMG_20190130_164330.jpg
IMG_20190130_164330.jpg (129.61 KiB) Viewed 905 times
IMG_20190130_164240.jpg
IMG_20190130_164240.jpg (140.82 KiB) Viewed 905 times
IMG_20190130_164252.jpg
IMG_20190130_164252.jpg (228.16 KiB) Viewed 905 times
IMG_20190130_164224.jpg
IMG_20190130_164224.jpg (204 KiB) Viewed 905 times

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 6922
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STe booster v 1.5 36Mhz

Post by exxos » Wed Jan 30, 2019 4:13 pm

Can you check that blue wire to the resistor pack is actually 5v ? It looks like you wired to a different capacitor than my image..

Also did you use a bussed resistor pack or a isolated one ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Post Reply