Page 2 of 4

Re: ubeswitch - video adapter.

Posted: Thu Jan 10, 2019 9:46 pm
by ube
Audio question though: the 3.5mm jack should "just work" for audio out, right? I've tried on two STs and I get nothing (I've twiddled the knob plenty)
Yes, it should. They're designed to be used with a 3.5mm A/V plug. It should always work with "normal" headphones, can't say anything about Android/iPhone headsets but they will most probably not work since the ring layout is probably different from this design.

Re: ubeswitch - video adapter.

Posted: Thu Jan 10, 2019 10:09 pm
by stween
ube wrote:
Thu Jan 10, 2019 9:46 pm
Audio question though: the 3.5mm jack should "just work" for audio out, right? I've tried on two STs and I get nothing (I've twiddled the knob plenty)
Yes, it should. They're designed to be used with a 3.5mm A/V plug. It should always work with "normal" headphones, can't say anything about Android/iPhone headsets but they will most probably not work since the ring layout is probably different from this design.
That's what I thought. I tried two sets of headphones, one over-ears with only L/R/GND, then some in-ears with a fourth pole for the inline mic. Nada, but I'll poke it again tomorrow.

Re: ubeswitch - video adapter.

Posted: Thu Jan 10, 2019 10:12 pm
by ube
stween wrote:
Thu Jan 10, 2019 10:09 pm
ube wrote:
Thu Jan 10, 2019 9:46 pm


Yes, it should. They're designed to be used with a 3.5mm A/V plug. It should always work with "normal" headphones, can't say anything about Android/iPhone headsets but they will most probably not work since the ring layout is probably different from this design.
That's what I thought. I tried two sets of headphones, one over-ears with only L/R/GND, then some in-ears with a fourth pole for the inline mic. Nada, but I'll poke it again tomorrow.
If you can't get it to work, hit me up either on facebook (messenger) or drop me a PM here, I'll send you a new one if that's the case.

Re: ubeswitch - video adapter.

Posted: Fri Jan 11, 2019 6:34 pm
by stween
ube wrote:
Thu Jan 10, 2019 10:12 pm
stween wrote:
Thu Jan 10, 2019 10:09 pm

That's what I thought. I tried two sets of headphones, one over-ears with only L/R/GND, then some in-ears with a fourth pole for the inline mic. Nada, but I'll poke it again tomorrow.
If you can't get it to work, hit me up either on facebook (messenger) or drop me a PM here, I'll send you a new one if that's the case.
That's more than generous! I'll shoot you a PM here.

Re: ubeswitch - video adapter.

Posted: Sat May 02, 2020 4:17 pm
by San-A
Hi
I wonder if it is posible to add a long cable with an external button (like a reset button) to allow switching resolution from the front of the keyboard.
Is there any free pins to add such cable/button ?
Or is there another model with this option ?

San-A

Re: ubeswitch - video adapter.

Posted: Sat May 02, 2020 4:52 pm
by exxos
San-A wrote:
Sat May 02, 2020 4:17 pm
I wonder if it is possible to add a long cable with an external button (like a reset button) to allow switching resolution from the front of the keyboard.
Is there any free pins to add such cable/button ?
Or is there another model with this option ?

There is no other model, you would have to remove the switch and solder the cables yourself to a new switch. This is of course done entirely at your own risk.

Re: ubeswitch - video adapter.

Posted: Sat May 02, 2020 5:15 pm
by ube
Well.... There IS the external button header.. :)

I’d say it’s exactly for this. :

(It might be about time to update the image and description, Exxos :) )

Re: ubeswitch - video adapter.

Posted: Sat May 02, 2020 5:34 pm
by exxos
ube wrote:
Sat May 02, 2020 5:15 pm
(It might be about time to update the image and description, Exxos :) )
Thats your job ;)

Re: ubeswitch - video adapter.

Posted: Sat May 02, 2020 5:37 pm
by JezC
Ah, I wondered what the 6 holes under the pot were for... ;)

Re: ubeswitch - video adapter.

Posted: Sat May 02, 2020 5:40 pm
by ube
JezC wrote:
Sat May 02, 2020 5:37 pm
Ah, I wondered what the 6 holes under the pot were for... ;)

There’s a two pin header under the button on v1.2 and above. Exxos is selling v1.4, which includes the possibility to use hsync instead for detecting switches.