V1 STE booster - anyone with integrated blitter tried it ?

General discussions or ideas about hardware.
User avatar
IngoQ
Site Admin
Site Admin
Posts: 973
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:38 am
Location: Germany

Re: V1 STE booster - anyone with integrated blitter tried it ?

Post by IngoQ » Tue Apr 10, 2018 12:40 pm

exxos wrote:
Mon Apr 09, 2018 4:25 pm
36Mhz should be fine..
I ordered a couple of those, in 36, 40 and 50 MHz, let's see how far I get ;)
Ingo :geek:

| Atari 1040STE@32MHz | Amiga 1200 (ACA1220) | Atari 800XL (U1MB, SIDE2) | Atari 130XL (Sophia DVI) | C64 (1541 Ultimate II, Rev3 RFMod Replacement) | TI 99/4A (F18A, 32k, FlashROM 99) | Sinclair ZX Spectrum 128 (Stereo, DivMMC) | Amstrad CPC664 (512k, M4 Wifi) | ... |

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 10898
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: V1 STE booster - anyone with integrated blitter tried it ?

Post by exxos » Tue Apr 10, 2018 12:44 pm

IngoQ wrote:
Tue Apr 10, 2018 12:40 pm
I ordered a couple of those, in 36, 40 and 50 MHz, let's see how far I get ;)
The CPU maxes out somewhere around 38-40MHz. Difficult to exactly tell as my scope has trouble locking onto the frequency.

I have been looking at oscillators and the 5 V ones do seem to be incredibly hard to find. Not only that they are just physically too big to mount them anywhere on the board.

So I have been looking at 3.3 V ones, smaller SMT types which I take up a few millimetres of space. Because only day 3.3 V regulator as well, but these are often tiny anyway. So I should be able to squash both of these on the board without having to make the board physically larger.
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Post Reply

Return to “HARDWARE DISCUSSIONS”