Page 2 of 2

Re: Turrican 1&2 not working with 4mb STE, TOS 1.62UK & CosmosEx

Posted: Sat Jul 07, 2018 2:26 am
by Gargoyle
Cheers for checking, so that again helps isolate what this could be. It does look more and more like a CosmosEx issue, or a hardware issue with the STE. Either way, the machine I've got works well for most other things I try with CosmosEx and several methods I try to get things running, so I can't complain really! Peter's utility to load in MSA's by double-click is really handy too.

Re: Turrican 1&2 not working with 4mb STE, TOS 1.62UK & CosmosEx

Posted: Sat Jul 07, 2018 7:30 am
by Petari
OK, it was not mentioned in first post that joystick works via CE. Now it seems as CE problem rather. To isolate it, need to try with real ST joystick connected to 9 pin con. of STE. Emulating Atari ST IKBD chip is certainly not simple task.

Re: Turrican 1&2 not working with 4mb STE, TOS 1.62UK & CosmosEx

Posted: Sat Jul 07, 2018 10:45 am
by Gargoyle
Yes, sorry I should have made that clearer at the start! I am wondering if it is a CosmosEx issue too. My STE is inside of a drawer with cables poking out everywhere, so will have to remove it carefully and put it down on the table to plug in a joystick sometime. It sounds odd I know, but it works well for me because when I'm finished for the weekend I just unplug the various cables, put them in the drawer and close it to keep it tidy and out of sight during the day/week. Will get back to you when I get around to doing this (busy coding new game atm).