Dallas RTC drivers (beta)

General Discussion, STOS.

Moderator: troed

User avatar
agranlund
Posts: 492
Joined: Sun Aug 18, 2019 10:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: Dallas RTC drivers (beta)

Post by agranlund » Fri Oct 09, 2020 4:31 pm

Thanks for testing it out and I'm glad it works on the H4 :dualthumbup:

I uploaded the whole thing to my Github repository:
https://github.com/agranlund/rtc

The one on Github has better cookie handling but is otherwise identical to what I posted here.
(it creates or resizes the jar if needed)

User avatar
agranlund
Posts: 492
Joined: Sun Aug 18, 2019 10:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: Dallas RTC drivers (beta)

Post by agranlund » Wed Nov 11, 2020 10:25 am

Fixed bugs when Dallas chip is located in TOS rom sockets instead of cartridge address space.
RTCX.zip
(17.63 KiB) Downloaded 37 times
Also available on https://github.com/agranlund/rtc

User avatar
AndresPlazaR
Posts: 100
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:35 pm
Location: Boston, MA, USA
Contact:

Re: Dallas RTC drivers (beta)

Post by AndresPlazaR » Mon Dec 21, 2020 2:14 pm

Hi!

I was trying this driver in my H5 B1, and every time I load it (whatever it is via AUTO or manually), it just bombs. Any ideas?

BTW, I'm using TOS 1.04 and, of course, trying to use the internal RTC of the H5.

Thanks,

Andres.
--
Andres Plaza R.
Twitter: @AndresPlazaR

User avatar
agranlund
Posts: 492
Joined: Sun Aug 18, 2019 10:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: Dallas RTC drivers (beta)

Post by agranlund » Wed Dec 23, 2020 1:33 pm

AndresPlazaR wrote:
Mon Dec 21, 2020 2:14 pm
Hi!

I was trying this driver in my H5 B1, and every time I load it (whatever it is via AUTO or manually), it just bombs. Any ideas?

BTW, I'm using TOS 1.04 and, of course, trying to use the internal RTC of the H5.

Thanks,

Andres.
I’m not in front of the sourcecode right now but I’m guessing I have a bug in the chip location detection code. It will look for it in cartridge, tos2/3 and tos1 address space and my gut reaction says that I probably forgot to trap bus errors and thus it bombs for you when it looks in the Tos2 address range. Should be an easy fix when I’m back at the computer :)

User avatar
AndresPlazaR
Posts: 100
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:35 pm
Location: Boston, MA, USA
Contact:

Re: Dallas RTC drivers (beta)

Post by AndresPlazaR » Wed Dec 23, 2020 3:06 pm

agranlund wrote:
Wed Dec 23, 2020 1:33 pm
I’m not in front of the sourcecode right now but I’m guessing I have a bug in the chip location detection code. It will look for it in cartridge, tos2/3 and tos1 address space and my gut reaction says that I probably forgot to trap bus errors and thus it bombs for you when it looks in the Tos2 address range. Should be an easy fix when I’m back at the computer :)
Super, thank! I will be on vacations until January 3th, so I can test quickly. ;-)

Andres.
--
Andres Plaza R.
Twitter: @AndresPlazaR

User avatar
AndresPlazaR
Posts: 100
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:35 pm
Location: Boston, MA, USA
Contact:

Re: Dallas RTC drivers (beta)

Post by AndresPlazaR » Tue Dec 29, 2020 5:22 am

@agranlund, any luck? ;-)
--
Andres Plaza R.
Twitter: @AndresPlazaR

User avatar
AndresPlazaR
Posts: 100
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:35 pm
Location: Boston, MA, USA
Contact:

Re: Dallas RTC drivers (beta)

Post by AndresPlazaR » Sun Mar 07, 2021 1:48 am

@agranlund ping? :-)
--
Andres Plaza R.
Twitter: @AndresPlazaR

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14458
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: Dallas RTC drivers (beta)

Post by exxos » Sun Mar 07, 2021 6:20 am

AndresPlazaR wrote:
Sun Mar 07, 2021 1:48 am
@agranlund ping? :-)
He's not logged on this year yet...
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

User avatar
kodak80
Posts: 312
Joined: Sat Oct 21, 2017 1:14 am
Location: Brisbane,QLD Australia
Contact:

Re: Dallas RTC drivers (beta)

Post by kodak80 » Mon Apr 05, 2021 9:25 am

Tested this on my Mega ST4 and it works with the Ricoh IC as well. Very happy that it works.

Mega 4 RTC.jpg
Mega 4 RTC.jpg (176.12 KiB) Viewed 173 times
Atari Falcon 030 | Atari 1040 STE | Atari 1040 STFM | Atari 1040 STF | Kryoflux & Supercard Pro Flux boards
Creator of the Atari ST Review magazine archive: https://www.chillichai.com/atari-st-review

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 3586
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Dallas RTC drivers (beta)

Post by rubber_jonnie » Mon Apr 05, 2021 9:39 am

Still not had the opportunity to test due to house moving, will see if I can get a look at it.
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

Post Reply

Return to “SOFTWARE”