Page 26 of 45

Re: V2.5 BOOSTER CURRENT PROTOTYPE STATUS (SEC BOOSTER)

Posted: Tue Jan 08, 2019 11:19 pm
by rpineau
The blitter access the ROM.

Re: V2.5 BOOSTER CURRENT PROTOTYPE STATUS (SEC BOOSTER)

Posted: Wed Jan 09, 2019 5:18 pm
by exxos
Had a thought just, it shouldn't matter about LDS,LDS,RW being isolated because the CPU has given up the bus anyway... Unless I'm missing something ?

Re: V2.5 BOOSTER CURRENT PROTOTYPE STATUS (SEC BOOSTER)

Posted: Wed Jan 09, 2019 5:48 pm
by BlankVector
exxos wrote:
Tue Jan 08, 2019 10:04 pm
Hey! Yes, but we both made some progress...
Oh, good news! This was a weird problem.
Feel free to ask if you have another strange problem, EmuTOS with debug traces can be very useful to debug things.

Re: V2.5 BOOSTER CURRENT PROTOTYPE STATUS (SEC BOOSTER)

Posted: Wed Jan 09, 2019 6:13 pm
by exxos
BlankVector wrote:
Wed Jan 09, 2019 5:48 pm
exxos wrote:
Tue Jan 08, 2019 10:04 pm
Hey! Yes, but we both made some progress...
Oh, good news! This was a weird problem.
Feel free to ask if you have another strange problem, EmuTOS with debug traces can be very useful to debug things.
Actually still have same problem :cry:

Re: V2.5 BOOSTER CURRENT PROTOTYPE STATUS (SEC BOOSTER)

Posted: Wed Jan 09, 2019 9:22 pm
by BlankVector
exxos wrote:
Wed Jan 09, 2019 6:13 pm
Actually still have same problem :cry:
Oh. So please start trying EMUTOSUK.PRG as I advised to see what happens.

Re: V2.5 BOOSTER CURRENT PROTOTYPE STATUS (SEC BOOSTER)

Posted: Wed Jan 09, 2019 9:31 pm
by exxos
BlankVector wrote:
Wed Jan 09, 2019 9:22 pm
Oh. So please start trying EMUTOSUK.PRG as I advised to see what happens.
OK will do that now and see what happens...

Re: V2.5 BOOSTER CURRENT PROTOTYPE STATUS (SEC BOOSTER)

Posted: Wed Jan 09, 2019 9:36 pm
by exxos
exxos wrote:
Wed Jan 09, 2019 9:31 pm
BlankVector wrote:
Wed Jan 09, 2019 9:22 pm
Oh. So please start trying EMUTOSUK.PRG as I advised to see what happens.
OK will do that now and see what happens...
I just get this after loading the PRG.. nothing else..

IMG_3747.JPG
IMG_3747.JPG (104.43 KiB) Viewed 670 times

Re: V2.5 BOOSTER CURRENT PROTOTYPE STATUS (SEC BOOSTER)

Posted: Wed Jan 09, 2019 10:14 pm
by BlankVector
exxos wrote:
Wed Jan 09, 2019 9:36 pm
I just get this after loading the PRG.. nothing else..
Oh. That's very unexpected.
Did you see the EmuTOS welcome screen before the crash?
Note that some AUTO/ACC programs may not be compatible with EmuTOS. Be sure to press Control (just once) at the welcome screen to avoid loading any AUTO/ACC program, hence avoiding trouble.

Re: V2.5 BOOSTER CURRENT PROTOTYPE STATUS (SEC BOOSTER)

Posted: Wed Jan 09, 2019 10:25 pm
by exxos
BlankVector wrote:
Wed Jan 09, 2019 10:14 pm
Did you see the EmuTOS welcome screen before the crash?
Nope, nothing, just white screen while loading PRG, then that error dump. What is at that address ?? Says undefined in the Atari memory map docs...
BlankVector wrote:
Wed Jan 09, 2019 10:14 pm
Note that some AUTO/ACC programs may not be compatible with EmuTOS. Be sure to press Control (just once) at the welcome screen to avoid loading any AUTO/ACC program, hence avoiding trouble.
Blank floppy with TOS104 loaded from ROM... Only emutos on the floppy nothing else at all.

Re: V2.5 BOOSTER CURRENT PROTOTYPE STATUS (SEC BOOSTER)

Posted: Wed Jan 09, 2019 10:38 pm
by BlankVector
exxos wrote:
Wed Jan 09, 2019 10:25 pm
Blank floppy with TOS104 loaded from ROM... Only emutos on the floppy nothing else at all.
I have just tested the very same setup with Hatari and it works fine.
It also worked fine on my real STe (TOS 1.62 + EMUTOSFR.PRG)

How can it fail for you??
Maybe CPU, RAM, or other hardware issue??

PS: About the strange address, I suspect a jump to a bogus address (wrong RAM, buffer overflow...), then execution of a bogus instruction.