Icky - Progress

Where Alpha builders can post pics and progress etc
User avatar
Icky
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 498
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky - Progress

Post by Icky » Thu Oct 11, 2018 11:36 pm

exxos wrote:
Thu Oct 11, 2018 11:22 pm
Break the pins :P
Here goes.......

User avatar
Icky
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 498
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky - Progress

Post by Icky » Fri Oct 12, 2018 12:00 am

Icky wrote:
Thu Oct 11, 2018 11:36 pm
exxos wrote:
Thu Oct 11, 2018 11:22 pm
Break the pins :P
Here goes.......
:shock: pins just hanging by a thread.

With WD1772 data pins out and HDD connected it goes to desktop - thinks it is seeing 2 disks attached on TOS boot screen

Thought I would run the Hard Disk test from the DiagCart and I got this

Code: Select all

               Hard Disk DMA Exerciser
WARNING: abnormal termination may result in lost data.
Hit <Esc> key to stop program.
Q=quit, P=Park heads, S=start


Controller not responding

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 4089
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by exxos » Fri Oct 12, 2018 12:11 am

I never used that test in the cart.. So no idea..

Hard drive I think should auto boot to desktop if setup to do so on your stfm ? Main thing is if you can get a hard drive icon up on desktop... Obviously can't boot driver from floppy...
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 422
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Icky - Progress

Post by Forgottenmyname » Fri Oct 12, 2018 7:35 am

Icky wrote:
Thu Oct 11, 2018 11:36 pm
exxos wrote:
Thu Oct 11, 2018 11:22 pm
Break the pins :P
Here goes.......
I can just see it now, rights sold to Warner brothers, Bruce Willis played Icky and Tom Cruise playing Exxos...

tuxie
Posts: 112
Joined: Thu Aug 24, 2017 11:51 am

Re: Icky - Progress

Post by tuxie » Fri Oct 12, 2018 9:03 am

Hi,

i had a similar issue as put my Pak onto my Mega ST.. if found the issue, the BG line was not connected correctly. So please check if the 3Wire Interace wires are connected correctly ?

User avatar
Icky
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 498
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky - Progress

Post by Icky » Fri Oct 12, 2018 3:40 pm

Forgottenmyname wrote:
Fri Oct 12, 2018 7:35 am
Icky wrote:
Thu Oct 11, 2018 11:36 pm

Here goes.......
I can just see it now, rights sold to Warner brothers, Bruce Willis played Icky and Tom Cruise playing Exxos...
I can just see the trailer now :)

User avatar
Icky
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 498
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky - Progress

Post by Icky » Fri Oct 12, 2018 3:42 pm

tuxie wrote:
Fri Oct 12, 2018 9:03 am
Hi,

i had a similar issue as put my Pak onto my Mega ST.. if found the issue, the BG line was not connected correctly. So please check if the 3Wire Interace wires are connected correctly ?
Thanks tuxie. I have been over and over the board more times than I can count checking lines etc.

I'm starting to dream pcb tracks in my sleep. :)

User avatar
Icky
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 498
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky - Progress

Post by Icky » Fri Oct 12, 2018 3:44 pm

exxos wrote:
Fri Oct 12, 2018 12:11 am
I never used that test in the cart.. So no idea..

Hard drive I think should auto boot to desktop if setup to do so on your stfm ? Main thing is if you can get a hard drive icon up on desktop... Obviously can't boot driver from floppy...
So HDD on an original ST drops to desktop with C drive icon.

HDD on STF Remake with data lines out on the WD1772 drops to desktop straight. Doesn't boot from HDD.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 4089
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by exxos » Fri Oct 12, 2018 4:07 pm

Icky wrote:
Fri Oct 12, 2018 3:44 pm
So HDD on an original ST drops to desktop with C drive icon.

HDD on STF Remake with data lines out on the WD1772 drops to desktop straight. Doesn't boot from HDD.
I don't suppose your STFM has the 1772 in a socket ? Wondering if you can simply remove the 1772 from a working machine and see if the HDD boots up still...
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
Icky
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 498
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky - Progress

Post by Icky » Fri Oct 12, 2018 4:37 pm

exxos wrote:
Fri Oct 12, 2018 4:07 pm
Icky wrote:
Fri Oct 12, 2018 3:44 pm
So HDD on an original ST drops to desktop with C drive icon.

HDD on STF Remake with data lines out on the WD1772 drops to desktop straight. Doesn't boot from HDD.
I don't suppose your STFM has the 1772 in a socket ? Wondering if you can simply remove the 1772 from a working machine and see if the HDD boots up still...
Now I did something similar but with the DMA. Was pondering and glanced at my STM 520 wall art and noticed the DMA was socketed.

I pulled it out and placed it into the STF Remake and put the WD1772 back to normal. I got drive C but there are more oddities.

Now its reversed Floppy isn't working when HDD is plugged in

IMG_3158.png
IMG_3158.png (466.82 KiB) Viewed 48 times

Post Reply