Forgottenmyname - Progress

Where Alpha builders can post pics and progress etc
Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 422
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Sat Sep 29, 2018 11:46 am

Just seen you meant the link to the RP under the MFP, yes done that too.

Checked on my pcb photo whilst sitting in a flooded bathroom waiting for the Mrs friend to go buy a new tap.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 4089
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos » Sat Sep 29, 2018 11:49 am

Forgottenmyname wrote:
Sat Sep 29, 2018 11:46 am
Just seen you meant the link to the RP under the MFP, yes done that too.
Not mfp mod... 1772...

Check you have done all the mods..

viewtopic.php?f=19&t=1230
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 422
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Sat Sep 29, 2018 1:16 pm

Yes all done, hope to get some time to look at it this evening.

User avatar
Icky
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 498
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Icky » Sun Sep 30, 2018 4:21 pm

Hi Forgottenmyname.

How is the floppy problem solving going.

I have been looking to see if it was something to do with the floppy drive being used. Tried and old drive a modern one and a HxC floppy device.

Got all of them to work but noticed the old floppy drew a lot more current and had to turn up the bench psu to get it to work. 1.54 amps for old floppy and 1.19 on new one.

Icky

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 422
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Sun Sep 30, 2018 4:36 pm

Hi Icky, no luck so far but not had time to set the mega and the stf up together (desk too untidy too)

I have tried a couple of different 1772's but not got a spare YM, thanks to the one I tried to unsolder the pin came half way out, then snapped off flush with the body, Got some on order from China (would order from UK, but pay day isn't until the 15th)

I think i'll have it sussed once I have the Mega to compare against with the scope.

Any luck with the sound on yours yet?

User avatar
Icky
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 498
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Icky » Sun Sep 30, 2018 5:05 pm

Forgottenmyname wrote:
Sun Sep 30, 2018 4:36 pm
Hi Icky, no luck so far but not had time to set the mega and the stf up together (desk too untidy too)

I have tried a couple of different 1772's but not got a spare YM, thanks to the one I tried to unsolder the pin came half way out, then snapped off flush with the body, Got some on order from China (would order from UK, but pay day isn't until the 15th)

I think i'll have it sussed once I have the Mega to compare against with the scope.

Any luck with the sound on yours yet?
Not yet have been away all weekend. Getting Atari withdraw syndrome.

A part from testing the different floppy drives out I don't think I will get much done today.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 4089
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos » Sun Sep 30, 2018 5:35 pm

@ Forgottenmyname , what PSU was you using, how its connected ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 422
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Sun Sep 30, 2018 5:40 pm

It's a recapped etc SR98 that id done recently with parts I got from your store. If I remember, it's outputting about 5.12V on 5V line.

Also had been using my bench psu, but used the sr98 with my old Mega floppy which needs 12v as well.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 422
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Sun Sep 30, 2018 8:25 pm

So, I have the scope out and comparing it to my Mega 1 C103277 board.

So far looking at the WD1772, 1 major difference is that VCC on the mega is 5V and on the STF is only 3.3V.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 422
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Sun Sep 30, 2018 8:51 pm

So, my first bit of poor soldering!

got 5V on WD1772 now. I hadn't put enough solder on the pads to make the ground and 5v layers of the board, silly me!

Best check the YM2149 and 68B50 then whilst i'm at it.

Post Reply