Forgottenmyname - Progress

Where Alpha builders can post pics and progress etc
Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Sun Oct 07, 2018 10:06 am

I was going to see if I could build something with an arduino but will look for that adaptor first.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Wed Oct 10, 2018 9:11 pm

So, tonight I made up an adaptor board for my 32.04245mhz oscillator ( from one of my megas) and put it in the STF.

Hoping that this would being Gembench results nearer to 100%.

Unfortunately my STF doesn't want to play nice at this frequency and kept freezing or bombing out.

Also, in case you are wondering, it didn't want to play with the 1 mhz osc I found either :D

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 5027
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos » Wed Oct 10, 2018 9:14 pm

Would assume bad connection as I think Icky got it working... Though you could scope the 32MHz lines before and after the buffer to see what its like.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
Icky
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 815
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Icky » Wed Oct 10, 2018 9:18 pm

exxos wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:14 pm
Would assume bad connection as I think Icky got it working... Though you could scope the 32MHz lines before and after the buffer to see what its like.
I can confirm mine has been running for the last few days with 32.084988 MHz

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Wed Oct 10, 2018 9:42 pm

Will try it again later as I've got a few of them, just adapting my monitor port at the mo

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Sat Oct 13, 2018 1:24 pm

Thats the monitor unf*ck board fitted and the STF working with an Mega ST Osc of 32.04245Mhz.

Will post a benchmark shortly, still showing 99% but only by the smallest of fractions.

I need to order a DB19 plug from Exxos to test my UltraSatan with the STF.

In the meantime, I might plug in the blitter for a laugh and see what happens.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Sat Oct 13, 2018 4:21 pm

So, I don't know if it's just a coincidence but I fitted the blitter and removed the two links.

The STF didn't boot at all but then when removed and the links put back, I now have a dead GLUE. Of course it could be my soldering etc but swapped out the GLUE and without the blitter I can now boot back to desktop ok.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 5027
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos » Sat Oct 13, 2018 4:56 pm

Bummer :( Might be worth checking the BG/BR/BGACK lines as some are routed via the GLUE... my design vs the STFM circuit, Also when breaking the jumpers, there might be a issue with pull ups.. But BGI, BGO are the only common things between blitter and glue I think.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Sat Oct 13, 2018 5:08 pm

Nothing ventured, nothing gained as the saying goes.

I'll have a look at the glitter circuit again soon, just happy it works again after relaxing the GLUE, (got a couple more spares left.)

troed
Software Moderator
Software Moderator
Posts: 471
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:27 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by troed » Sat Oct 13, 2018 6:10 pm

You'll have 99% unless you have a 32.08 or higher oscillator

Post Reply