Forgottenmyname - Progress

Where Alpha builders can post pics and progress etc
Post Reply
troed
Software Moderator
Software Moderator
Posts: 471
Joined: Mon Aug 21, 2017 10:27 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by troed » Thu Sep 20, 2018 6:03 pm

Bus error loop?

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Thu Sep 20, 2018 6:12 pm

Channel one yellow is /AS blue is /DTACK

It is looping as Troed says, the Newb in me hasn't worked out why yet but once we have, I think we'll be right onto the bombs step again.

P.s. not learnt how to do screen captures on my scope yet.
20180920_180839.jpg
20180920_180839.jpg (3.92 MiB) Viewed 120 times

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 5021
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos » Thu Sep 20, 2018 6:14 pm

Can you try /AS and the ROM OE signal ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Thu Sep 20, 2018 6:18 pm

exxos wrote:
Thu Sep 20, 2018 6:14 pm
Can you try /AS and the ROM OE signal ?
/OE stays at 5V the whole time

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 5021
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos » Thu Sep 20, 2018 6:21 pm

Forgottenmyname wrote:
Thu Sep 20, 2018 6:18 pm
/OE stays at 5V the whole time
To confirm you are on pin 22 ? (pin 8 of LS11) ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Thu Sep 20, 2018 6:22 pm

exxos wrote:
Thu Sep 20, 2018 6:21 pm
Forgottenmyname wrote:
Thu Sep 20, 2018 6:18 pm
/OE stays at 5V the whole time
To confirm you are on pin 22 ? (pin 8 of LS11) ?
yes pin 22

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 5021
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos » Thu Sep 20, 2018 6:24 pm

Forgottenmyname wrote:
Thu Sep 20, 2018 6:22 pm
yes pin 22
What do you get on LS11 pins 9,10,11 ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Thu Sep 20, 2018 6:26 pm

exxos wrote:
Thu Sep 20, 2018 6:24 pm
Forgottenmyname wrote:
Thu Sep 20, 2018 6:22 pm
yes pin 22
What do you get on LS11 pins 9,10,11 ?
9 3.2 - 4v
10 same
11 same all constantly high

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 5021
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by exxos » Thu Sep 20, 2018 6:29 pm

Forgottenmyname wrote:
Thu Sep 20, 2018 6:26 pm
9 3.2 - 4v
10 same
11 same all constantly high

4V does seem a bit low oddly, should be near 5V really... what do you get on the power pins of LS11 ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Forgottenmyname
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 690
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress

Post by Forgottenmyname » Thu Sep 20, 2018 6:34 pm

My PSU needed a quick tweak, was running at 4.93 between 7 and 14 of the LS11 which was the same value on the floppy power connector

Post Reply