Icky - Progress

Where Alpha builders can post pics and progress etc
User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 2258
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK
YouTube: https://tinyurl.com/yals4a3k
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by Icky » Wed Nov 28, 2018 7:41 am

rubber_jonnie wrote:
Tue Nov 27, 2018 6:20 pm
Roger that 😁
Finally got the PSU into a position that all the layers of boards, shelves, extensions etc were ok.

I’ll send out dimensions tonight for the legs. Currently the nylon spacers superglued together are holding but they are not that stable. One looks like a honeycomb monstrosity. :)

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2531
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by rubber_jonnie » Wed Nov 28, 2018 9:12 am

Cool, I'll see what I can come up with, as I will need some anyway.
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 2258
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK
YouTube: https://tinyurl.com/yals4a3k
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by Icky » Sat Dec 01, 2018 11:50 am

rubber_jonnie wrote:
Wed Nov 28, 2018 9:12 am
Cool, I'll see what I can come up with, as I will need some anyway.
R_J finally managed to measure the PSU stand-offs

Height of stand-offs are 15mm

IMG_3361.png
IMG_3361.png (322.18 KiB) Viewed 1846 times

Am using the nylon stand-offs which are around 6mm wide.

#1 is straight up centre to centre
#2 is 10mm centre to centre
#3 is 11mm centre to centre
#4 same as #3

IMG_3356.png
IMG_3356.png (990.63 KiB) Viewed 1846 times

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2531
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by rubber_jonnie » Sat Dec 01, 2018 1:12 pm

Sorry, only just saw your update, let me take a look, see what I can come up with.
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2531
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by rubber_jonnie » Thu Dec 06, 2018 11:12 am

I've made a start on these, just not had a lot of free time this week. I'll try and get them done this weekend if I can.
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 2258
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK
YouTube: https://tinyurl.com/yals4a3k
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by Icky » Thu Dec 06, 2018 4:13 pm

rubber_jonnie wrote:
Thu Dec 06, 2018 11:12 am
I've made a start on these, just not had a lot of free time this week. I'll try and get them done this weekend if I can.
Cool - I know time is precious especially coming up to Xmas.

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2531
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by rubber_jonnie » Sun Dec 09, 2018 12:19 am

Ok, so 1 & 2 are designed, 3 shouldn't take much doing now as it's only 1mm different from 2.

Trouble is, it's a quarter past midnight, so time for sleep!!

Should have the last one done 2morrow.
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2531
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by rubber_jonnie » Sun Dec 09, 2018 9:07 am

Ok, here we go, hopefully I've got this right :)

Will try printing out later today, see how it goes, but if you beat me to it, let me know how you get on.
Attachments
PSU_Posts.zip
(69.64 KiB) Downloaded 61 times
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
Cosmic Puppet
Posts: 296
Joined: Fri Aug 02, 2019 1:03 am
Location: West Yorkshire
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by Cosmic Puppet » Fri Nov 01, 2019 10:10 pm

Icky wrote:
Sat Oct 13, 2018 11:04 am
Have been trying differing combinations and this is the one that works.

Looks like I have a NASTY DMA, NOT SO BAD DMA, GOOD 1772 and BAD 1772.
So this is possibly why my Floppy Drive fails to Format Disks with the Ultrasatan pugged in. It's not socketed though. I've also just noticed this loop of wire connected to one of the legs.
20190526_171119smaller.jpg
20190526_171119smaller.jpg (483.52 KiB) Viewed 770 times
Atari 520 STFM (C070523-001 REV.D1) 4MB, TOS 1.04 (now using EmuTos), Ultrasatan with 14x 511MB gemdos drives, Original Floppy Drive.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 10996
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: Icky - Progress

Post by exxos » Fri Nov 01, 2019 10:15 pm

Cosmic Puppet wrote:
Fri Nov 01, 2019 10:10 pm
So this is possibly why my Floppy Drive fails to Format Disks with the Ultrasatan pugged in. It's not socketed though. I've also just noticed this loop of wire connected to one of the legs.
There was a odd conflict between the 1772 and DMA chip (this was "fixed" on the Remake board in fact) . I think he swapped the 1772 and the problem went away. Though I also had similar with a brick HDD a while ago.. see here viewtopic.php?f=17&t=1015
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Post Reply

Return to “ALPHA USER BUILDS”