Forgottenmyname - Progress - Part 2

Where Alpha builders can post pics and progress etc
Post Reply
User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2062
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Post by PhilC » Fri Jun 28, 2019 8:03 pm

I've just removed the 4 chips and am putting sockets in but will check those after
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2062
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Post by PhilC » Fri Jun 28, 2019 8:39 pm

exxos wrote:
Fri Jun 28, 2019 7:41 pm
PhilC wrote:
Fri Jun 28, 2019 7:28 pm
yes they are buti'm wondering if one has died. typical I soldered these direct to the board
Saying that, both would have had to die to block the whole databus out..

Have you metered the enable lines from the MMU to the buffers ? pins 30,9,25 on the MMU..
You sir, are a genius as usual :-)

A blob of hot snot had given me a dry join on Wdat
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 8598
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Post by exxos » Fri Jun 28, 2019 8:43 pm

PhilC wrote:
Fri Jun 28, 2019 8:39 pm
You sir, are a genius as usual :-)

A blob of hot snot had given me a dry join on Wdat
Are you booting now then ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2062
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Post by PhilC » Fri Jun 28, 2019 8:46 pm

No, got 1 bit of ram with a fault. will track it down with the scope
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2062
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Post by PhilC » Fri Jun 28, 2019 11:31 pm

Fixed a couple more dodgy connections but still got 1 bit failing, so need to track that down with the meter / scope over the weekend but so far it's looking promising for my second Alpha board.
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 8598
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Post by exxos » Fri Jun 28, 2019 11:33 pm

If you know which bit then you can probably trace it to the ram and buffers.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2062
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Post by PhilC » Fri Jun 28, 2019 11:50 pm

Yeah it's just associating that bit with the falcon ram board that I've not worked out as yet.

I did notice that pin 60 one of the Mad lines IIRC on the MMU has a very poor signal, goes to R64 and then to the Ram but it's got that with or without the Ram board attached.

Learning lots doing this.
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2062
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Post by PhilC » Sat Jun 29, 2019 4:56 pm

so this is the latest mem failure using the diag cart as I prefer the feedback it gives for memory diagnosis.
latestmemfailure.PNG
latestmemfailure.PNG (2.22 KiB) Viewed 339 times
so I know that the right 16 zeros means D0-D15 from fixing my 32 chip STFMs, can someone verify for me what the left mean please.

I know it's byte 1, is this indicating A1 has a failure? or Mdata1? I did have a few loose connections which I sorted out, for instance pin 60 on the MMU was bad in the socket and wasn't making contact with the ram but thats now fixed.
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1573
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Post by Icky » Sat Jun 29, 2019 5:10 pm

PhilC wrote:
Sat Jun 29, 2019 4:56 pm
so this is the latest mem failure using the diag cart as I prefer the feedback it gives for memory diagnosis.

latestmemfailure.PNG

so I know that the right 16 zeros means D0-D15 from fixing my 32 chip STFMs, can someone verify for me what the left mean please.

I know it's byte 1, is this indicating A1 has a failure? or Mdata1? I did have a few loose connections which I sorted out, for instance pin 60 on the MMU was bad in the socket and wasn't making contact with the ram but thats now fixed.
I thought the left side is the address lines. I could be mistaken though.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 8598
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Forgottenmyname - Progress - Part 2

Post by exxos » Sat Jun 29, 2019 5:12 pm

They both look 16 bit, but maybe diagrom assumes 030 CPU and does 32bit access... but even that wouldn't';t make sense as the same bit on the left bank would also be stuck...

Maybe ping TF and ask him what it means...
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Post Reply

Return to “ALPHA USER BUILDS”