Which tos for the TF530 on a stf?

TF530 - 63030 + RAM Board

Moderator: terriblefire

Post Reply
User avatar
Maeke
Posts: 261
Joined: Thu Aug 17, 2017 3:09 pm

Which tos for the TF530 on a stf?

Post by Maeke » Sat Nov 24, 2018 5:47 pm

May i assume tos 2.06 is ok or does it need something else?
I haven't started assembling the board yet, i have to find all the componants, but i need to plan what to buy (btw, would it work with the new stf(m) tos switcher from exxos?).
BTW my motherboard is a c070789-001 rev D.
If i take too long to reply, sorry my cat is sleeping on my laps.

User avatar
frank.lukas
Posts: 93
Joined: Fri Jan 19, 2018 11:52 am

Re: Which tos for the TF530 on a stf?

Post by frank.lukas » Sat Nov 24, 2018 5:51 pm

020/030 CPU

TOS 2.06 or EmuTOS, or KAOS TOS

User avatar
Maeke
Posts: 261
Joined: Thu Aug 17, 2017 3:09 pm

Re: Which tos for the TF530 on a stf?

Post by Maeke » Sat Nov 24, 2018 6:11 pm

as i thought, so the subsidiary question: can i use exxos's new tos switcher?
If i take too long to reply, sorry my cat is sleeping on my laps.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 5418
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Which tos for the TF530 on a stf?

Post by exxos » Sat Nov 24, 2018 6:25 pm

Maeke wrote:
Sat Nov 24, 2018 6:11 pm
as i thought, so the subsidiary question: can i use exxos's new tos switcher?
I don't produce a TOS206 board for the STFM. It needs its own PLD to decode address space, to which it becomes a little pointless just having TOS206 with a PLD, might as well add a booster as well, AKA the V2.2 booster. this will decode TOS104 & TOS206 space. But only 16MHz as old design now. But I am working on new 50MHz 68000 with fast-ram slowly. viewtopic.php?f=6&t=45&p=14194#p14181 This also fast-tos 104/206 50MHz CPU & 50mhz fast-ram.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
Maeke
Posts: 261
Joined: Thu Aug 17, 2017 3:09 pm

Re: Which tos for the TF530 on a stf?

Post by Maeke » Sat Nov 24, 2018 6:37 pm

Well afaik the booster v2.2 is out of stock, am i wrong?
If i take too long to reply, sorry my cat is sleeping on my laps.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 5418
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Which tos for the TF530 on a stf?

Post by exxos » Sat Nov 24, 2018 6:59 pm

Maeke wrote:
Sat Nov 24, 2018 6:37 pm
Well afaik the booster v2.2 is out of stock, am i wrong?
I've designed a new version where PCBs arrived couple days ago viewtopic.php?f=6&t=1286 But I don't have much time to work on it..

Even so, This isn't going to help with the TF530. It needs its own PLD to decode TOS206, or someone designs a new TF530 PCB with the ROM built on board and patches the FPGA code to do the decoding.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 378
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Which tos for the TF530 on a stf?

Post by terriblefire » Sat Nov 24, 2018 8:41 pm

I use a TBoard64 + TOS 2.06 to get the TF530 running.

User avatar
Maeke
Posts: 261
Joined: Thu Aug 17, 2017 3:09 pm

Re: Which tos for the TF530 on a stf?

Post by Maeke » Sat Nov 24, 2018 8:43 pm

terriblefire wrote:
Sat Nov 24, 2018 8:41 pm
I use a TBoard64 + TOS 2.06 to get the TF530 running.
yeah i've seen this, and i recognised the board, but it has a flaw, the height of the complete setup (and the fact the Tboard is getting harder to find today).
If i take too long to reply, sorry my cat is sleeping on my laps.

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 378
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Which tos for the TF530 on a stf?

Post by terriblefire » Sat Nov 24, 2018 8:48 pm

Maeke wrote:
Sat Nov 24, 2018 8:43 pm
terriblefire wrote:
Sat Nov 24, 2018 8:41 pm
I use a TBoard64 + TOS 2.06 to get the TF530 running.
yeah i've seen this, and i recognised the board, but it has a flaw, the height of the complete setup (and the fact the Tboard is getting harder to find today).
Indeed. But i dont use cases on any of my machines.

EDIT: I could probably clone that board in 45 mins.

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 378
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Which tos for the TF530 on a stf?

Post by terriblefire » Sun Nov 25, 2018 2:05 pm

I’ve cleaned up the thread. Basically the TF53x is only supported by me on TOS2.06. It doesn’t work on other stock ROM images although I haven’t tested 1.6x

There is no ROM decode on there so you’d need a TBoard or some other way to get TOS 2.06 in there. I don’t support non stock Ron images on any platform/Machine.. That doesn’t mean it won’t work.. you just won’t get any help from me.

The reason is because I have limited time and I can’t test all combinations of everything. Even with the amazing team of beta testers I have we don’t have the ability to make everyone’s personally tailored setup work.

Post Reply