Page 2 of 3

Re: TF330 WiFi?

Posted: Sat Aug 17, 2019 10:49 pm
by sugar
terriblefire wrote:
Fri Aug 16, 2019 4:35 pm
I’m gonna have a play with this on the TF360 this weekend...
Good stuff. Looking forward to this.

Re: TF330 WiFi?

Posted: Tue Sep 17, 2019 1:21 pm
by MickGyver
Did anybody here managed to get WIFI working, and could give some hints on how to set things up?

Re: TF330 WiFi?

Posted: Tue Sep 17, 2019 1:32 pm
by terriblefire
There are many ways to do this.

But all the TF330 does is let you talk to the ESP module. You need to choose a TCP/IP stack for the Amiga and then create a dial script for the ESP module.

Re: TF330 WiFi?

Posted: Tue Sep 17, 2019 1:58 pm
by MickGyver
terriblefire wrote:
Tue Sep 17, 2019 1:32 pm
There are many ways to do this.

But all the TF330 does is let you talk to the ESP module. You need to choose a TCP/IP stack for the Amiga and then create a dial script for the ESP module.
Thanks, so in practice, I guess there isn't any "easy" solution to connect to a wifi network using the ESP module? It's hard to try anything with no documentation at all.

Did somebody else here get this working and could share some insight?

Re: TF330 WiFi?

Posted: Tue Sep 17, 2019 2:05 pm
by terriblefire
I got it working using a zmodem esp firmware, roadshow and pppd on a Linux box to route it.

The CF card, ESP module and pi have all gone awol

Re: TF330 WiFi?

Posted: Fri Nov 08, 2019 12:54 pm
by Glen M
Sorry to dig out an older thread but I'm I reading this correct that you can add a ESP8266 module to the TF330 as a networking solution?

I can't find much info on this but it sounds interesting. Has a guide ever been pulled together for this?

Re: TF330 WiFi?

Posted: Fri Nov 08, 2019 3:27 pm
by terriblefire
There isn’t really a guide.

Essentially the ESP module appears on the Amiga serial port...

How you make it work is kinda a software thing from there.

Re: TF330 WiFi?

Posted: Sun Feb 23, 2020 9:35 pm
by terriblefire
I've had a go at this this afternoon. I got stuck when i tried to make roadshow use SLIP. Doesnt seem to be obvious how to do this.

Re: TF330 WiFi?

Posted: Sun Feb 23, 2020 9:46 pm
by sugar
This post may be low on information but you should configure an interface at devs/netinterfaces to use device=slip.device and then start that interface.

Re: TF330 WiFi?

Posted: Sun Feb 23, 2020 10:07 pm
by terriblefire
sugar wrote:
Sun Feb 23, 2020 9:46 pm
This post may be low on information but you should configure an interface at devs/netinterfaces to use device=slip.device and then start that interface.
Yeah i tried and got an error. Also roadshow doesnt come with slip.device. I had to hunt for it on aminet.

This maybe an alternative approach for people to get going

https://blog.nootch.net/post/amiga-bbs-online-2019/