TF1230 Beta Interest (Open Source)

68030 + SDRAM + IDE

Moderators: terriblefire, Terriblefire Moderator

ICRY
Posts: 21
Joined: Thu Nov 08, 2018 5:26 pm

Re: TF1230 Beta Interest (Open Source)

Post by ICRY » Sat Oct 09, 2021 11:19 pm

supaduper wrote:
Wed Oct 06, 2021 6:41 am
That guide is for rom 3.2, if you are doing a custom 3.1 then I do mention that you `REMOVE` the Workbench.library from the build List, make sure that you then manually replace the Workbench.library back into Libs on the System disk otherwise it will not work

Download Workbench Library here:
http://www.amigaforever.com/classic/download/
Hello Superduper sorry for the delay thanks for your help it worked wonderfully, I must learn to read before I can fly or go to an opticians.
Massive thanks for not wanting to kill me....yet :roll:

Will do some more testing of the card just got A1200 right mouse button hell drive me potty ;) oh that Paula.

dragmar
Posts: 45
Joined: Mon Aug 06, 2018 8:12 am

Re: TF1230 Beta Interest (Open Source)

Post by dragmar » Tue Oct 12, 2021 11:58 am

@terriblefire
Which games. We need a little more information. Also try the later beta.
I uploaded him later beta. It's working fine now, thanks

dragmar
Posts: 45
Joined: Mon Aug 06, 2018 8:12 am

Re: TF1230 Beta Interest (Open Source)

Post by dragmar » Tue Oct 12, 2021 12:17 pm

I built a second test card, the first one already permanently installed in the A1200.

I have strange symptoms in my new TF. Due to the lack of parts, I had to sweep 22uf and install 47uf 16V (1206) C29 C54.
I installed 1uf 16V (0805) C8 C9 C21 C84 C85 instead of (1206)
1K did not have 0603, installed 0805 R1 R3 R5.

And so after loading FW R1 the card does not start, ROM 3.2 does not turn on and the internal HDD does not move.

When I installed a later beta version, the internal HDD starts up, the HDD LED lights up and after 3 seconds the LED only lights up. Suspended

After taking out the CF card, TF works fine. I load Amiga Test Kit and check 64MB RAM after 3 hours. continues testing without errors.

Loads the demo from GOTEK and everything works fine.

He mounts CUSTOM ROM 32 with EHIDE.DEVICE and there is such a problem that the card does not start. And it doesn't matter if the CF card is installed.

I couldn't test the IDE TF, no IDE HEADER 2MM 2X22

dragmar
Posts: 45
Joined: Mon Aug 06, 2018 8:12 am

Re: TF1230 Beta Interest (Open Source)

Post by dragmar » Thu Oct 14, 2021 12:07 pm

As for my previous post with job number TF1230, I received parts, so I changed 47UF to 22UF 6.3V in C29 C54 positions. I also exchanged 1UF (0805) for 1UF (1206) but there was no need to change it
After these procedures, the IDE in the A1200 works just like the card itself.

It turns out that 47UF is not indicated as a replacement.

Now it's time to change the RAM memory to 128MB

User avatar
kulamario
Posts: 216
Joined: Fri Nov 29, 2019 7:20 pm
Location: Greystones

Re: TF1230 Beta Interest (Open Source)

Post by kulamario » Thu Oct 14, 2021 12:22 pm

Could by bad soldering or bad cpld this is my opinion

dragmar
Posts: 45
Joined: Mon Aug 06, 2018 8:12 am

Re: TF1230 Beta Interest (Open Source)

Post by dragmar » Thu Oct 14, 2021 1:34 pm

But I haven't improved the CPLD soldering anymore. Only 22UF was soldered, maybe there was a fault there.

User avatar
kulamario
Posts: 216
Joined: Fri Nov 29, 2019 7:20 pm
Location: Greystones

Re: TF1230 Beta Interest (Open Source)

Post by kulamario » Thu Oct 14, 2021 2:28 pm

Check all capacitors for short circuits
If you have a short circuit on the capacitor, the card just won't work

User avatar
kulamario
Posts: 216
Joined: Fri Nov 29, 2019 7:20 pm
Location: Greystones

Re: TF1230 Beta Interest (Open Source)

Post by kulamario » Thu Oct 14, 2021 2:31 pm

dragmar wrote:
Thu Oct 14, 2021 12:07 pm
As for my previous post with job number TF1230, I received parts, so I changed 47UF to 22UF 6.3V in C29 C54 positions. I also exchanged 1UF (0805) for 1UF (1206) but there was no need to change it
After these procedures, the IDE in the A1200 works just like the card itself.

It turns out that 47UF is not indicated as a replacement.

Now it's time to change the RAM memory to 128MB

I missed your post
is the card already working?

culexus
Posts: 11
Joined: Thu Apr 01, 2021 10:13 pm

Re: TF1230 Beta Interest (Open Source)

Post by culexus » Fri Oct 15, 2021 12:03 am

Anyone get a problem where one CPU refuse to work on some cards but is fine on other? Im at my 5th board and the pcb batch is the same the only difference from the boards is the type of ram i use. The board I have problems with is issi 128mb ram and the CPU i get to work fine with this is a rc68030rp33b. If I change to a known working rc68030rc50c it won't boot. I have one other board that is the same configuration and that is working fine on that with the rc68030rc50c. I will take a closer look at to see if there is some soldering issue or if it is the flux that makes it behaves like this. More cleaning might help?

User avatar
kulamario
Posts: 216
Joined: Fri Nov 29, 2019 7:20 pm
Location: Greystones

Re: TF1230 Beta Interest (Open Source)

Post by kulamario » Fri Oct 15, 2021 7:53 am

culexus wrote:
Fri Oct 15, 2021 12:03 am
Anyone get a problem where one CPU refuse to work on some cards but is fine on other? Im at my 5th board and the pcb batch is the same the only difference from the boards is the type of ram i use. The board I have problems with is issi 128mb ram and the CPU i get to work fine with this is a rc68030rp33b. If I change to a known working rc68030rc50c it won't boot. I have one other board that is the same configuration and that is working fine on that with the rc68030rc50c. I will take a closer look at to see if there is some soldering issue or if it is the flux that makes it behaves like this. More cleaning might help?
What cpu you have ?
Genuine or from aliexpres?
I had few cpu like this working without any problem on tf536 but not on tf1230
So I guess is cpu fault not strong enough
Maybe I wrong

Post Reply

Return to “TF330”