TF360 Status

News & updates for the upcoming 68060 accelerator

Moderators: terriblefire, Terriblefire Moderator

Post Reply
terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 1396
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

TF360 Status

Post by terriblefire » Sun Jul 28, 2019 4:47 pm

I sat down at my bench today for the first time in a month to try and see where the TF360 is at.

So far as I can tell the major functions all work but there remains some glitch when the MMU is activated.

Essentially SetPatch fails (violently crashes the machine) when running against MMULib (its been updated etc).

I believe the issue is hardware rather than software.

If MMU is disabled with a jumper SetPatch does not crash but obviously it doesnt do anything.

I believe i fixed the cache glitch issue I had before. I tried a disk image supaduper send me but it crashes in WinUAE and the TF360.

I think its time to figure out a minimalist MMU setup to try and see the issue.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 1396
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: TF360 Status

Post by terriblefire » Sun Jul 28, 2019 8:23 pm

From a bit of digging it looks like the MMU tables arent being persisted correctly in fastram.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

Higgy
Posts: 29
Joined: Tue Apr 23, 2019 8:05 pm

Re: TF360 Status

Post by Higgy » Mon Jul 29, 2019 8:05 pm

It's good that you identified something in your hunt. Hopefully that will narrow down the corrective fix.

I guess with the 060 having a big footprint, it makes a nice tea mug warmer while debugging :lol: Although this summer so far its been more cold drink weather rather than tea and a rain coat!

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 1396
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: TF360 Status

Post by terriblefire » Tue Jul 30, 2019 8:32 pm

So i dig further.

Refer to page 52 of this manual. https://www.nxp.com/docs/en/data-sheet/MC68060UM.pdf

MMU Table Search Access I expect with TT=01 or 00 and TM = 100 or 011.. correct?

Now see below...
mmu_access_maybe.JPG
mmu_access_maybe.JPG (56.44 KiB) Viewed 2996 times
AFAICT this is a Function Code 3 access? WTF is that? and why is it at the MMU table address..
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
8 Bit Dreams
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 408
Joined: Fri Nov 09, 2018 7:12 am
Location: Germany

Re: TF360 Status

Post by 8 Bit Dreams » Tue Jul 30, 2019 10:57 pm

I am sure Thomas can answer this, though im afraid he's don't read this forum.. We need to ask on A1k.org get a quick answer, there is even MMU thread (Vampire) i can ask there if You like...
Retro computer repair & hardware in Germany

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 1396
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: TF360 Status

Post by terriblefire » Tue Jul 30, 2019 11:01 pm

I emailed Thomas with this.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
8 Bit Dreams
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 408
Joined: Fri Nov 09, 2018 7:12 am
Location: Germany

Re: TF360 Status

Post by 8 Bit Dreams » Tue Jul 30, 2019 11:07 pm

Other method is to hook Your Logic Analyser to Chuckies A3660 and see what's going on there as A3660 is working as it should...
I assume the secret is hidden in the GAL Chips, we surely missing something...
Retro computer repair & hardware in Germany

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 1396
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: TF360 Status

Post by terriblefire » Tue Jul 30, 2019 11:33 pm

DOnt think that will help. The issue is only for fastram. Without fastram everything works fine.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
8 Bit Dreams
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 408
Joined: Fri Nov 09, 2018 7:12 am
Location: Germany

Re: TF360 Status

Post by 8 Bit Dreams » Wed Jul 31, 2019 5:29 am

Oh...that's fair enough, A3660 doesn't have any ram on it...
Retro computer repair & hardware in Germany

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 1396
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: TF360 Status

Post by terriblefire » Wed Jul 31, 2019 1:52 pm

I have a Apollo A1260 but the kit isn’t too happy being plugged in and unplugged over and over.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

Post Reply

Return to “TF360”