The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

News & updates for the upcoming 68060 accelerator

Moderators: terriblefire, Terriblefire Moderator

Post Reply
terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 1852
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

Post by terriblefire » Mon Jan 27, 2020 9:59 pm

supaduper wrote:
Mon Jan 27, 2020 9:57 pm
Will try this first thing in the morning Steve

What glitch were you getting ? as I set CPUSPEED to 80mhz and I ran Quake on loop with no problems
Hmmm maybe you'll get 100Mhz then..
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
supaduper
Posts: 227
Joined: Thu Nov 08, 2018 12:05 pm

Re: The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

Post by supaduper » Mon Jan 27, 2020 10:02 pm

...No I tried it bud it locked up, just to add I have no capacitor on the 0603 pads next to the multiplier I took that off

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 1852
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

Post by terriblefire » Mon Jan 27, 2020 10:09 pm

supaduper wrote:
Mon Jan 27, 2020 10:02 pm
...No I tried it bud it locked up, just to add I have no capacitor on the 0603 pads next to the multiplier I took that off


The cap wont make much difference... might cause a crash eventually but not an instant one...

To sum up..

1. i can now boot DiagROM in 100Mhz mode. Although the CPU is really running at 14Mhz its being sampled at 200Mhz. This means the 200Mhz path is reliable.
2. The ram can be read/edited at this speed. The CPU goes up to 100Mhz for individual bus accesses.

Have not been able to run/execute code continuously at 100Mhz yet. I need to get DiagROM 1.2 into my A1200.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
supaduper
Posts: 227
Joined: Thu Nov 08, 2018 12:05 pm

Re: The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

Post by supaduper » Tue Jan 28, 2020 10:00 am

Put the new firmware on early this morning and it`s all good ..Quake been running on loop at 80mhz for good few hours now :)

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 1852
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

Post by terriblefire » Tue Jan 28, 2020 12:26 pm

Excellent. It’s tweaking now to get 100Mhz is working.

I’ve verified all the ringing is under control with my 500 MHz scope.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
GadgetUK164
Posts: 46
Joined: Fri Jan 04, 2019 2:26 pm

Re: The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

Post by GadgetUK164 » Tue Jan 28, 2020 7:08 pm

100Mhz 060 =O
500Mhz scope =O
=O =O =O
My YouTube Channel - www.youtube.com/GadgetUK164

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 1852
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

Post by terriblefire » Tue Jan 28, 2020 7:32 pm

GadgetUK164 wrote:
Tue Jan 28, 2020 7:08 pm
100Mhz 060 =O
500Mhz scope =O
=O =O =O
+ i was standing at the front of P&D at Barrowlands... I'm one lucky **&(*&^
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
supaduper
Posts: 227
Joined: Thu Nov 08, 2018 12:05 pm

Re: The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

Post by supaduper » Wed Jan 29, 2020 7:47 am

Well I left the TF1260 chugging away on soak from yesterday and it`s been on sold for 24 hours at 80mhz with no cooling what so ever and it`s still Quaking away :), awesome stuff..`Burnination` complete :)

Just to ADD if using a 68060/50 with MMU don`t forget to use the `NOMMU` switch, and perhaps the `NOAUTOVEC` switch , on problimatic non playing games/Demos, just add these to the `Tooltypes` in the demo/Game icon , something to bear in mind :)
Try the demo JesusonE`s Demo and it will crash without the above switches

Higgy
Posts: 53
Joined: Tue Apr 23, 2019 8:05 pm

Re: The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

Post by Higgy » Wed Jan 29, 2020 8:02 am

supaduper wrote:
Wed Jan 29, 2020 7:47 am
Well I left the TF1260 chugging away on soak from yesterday and it`s been on sold for 24 hours at 80mhz with no cooling what so ever and it`s still Quaking away :), awesome stuff..`Burnination` complete :)
Is that in the A1200 with keyboard & case in postion?

User avatar
supaduper
Posts: 227
Joined: Thu Nov 08, 2018 12:05 pm

Re: The TF1260 rev1 arrives!!! Oh boy!

Post by supaduper » Wed Jan 29, 2020 8:08 am

Yes bud the TF1260 now slots into the trapdoor with no problem , Steve has done a great job with the TF1260 form factor :)

Post Reply

Return to “TF360”