Limited TF536 Run - Sort of Sales (All gone)

68030 + SDRAM + IDE

Moderators: terriblefire, Terriblefire Moderator

User avatar
8 Bit Dreams
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 545
Joined: Fri Nov 09, 2018 7:12 am
Location: Germany

Re: Limited TF536 Run - Sort of Sales (All gone)

Post by 8 Bit Dreams » Mon Mar 16, 2020 6:47 pm

Oh yeah same here,
waiting on them as a child for Christmas 😃
Retro computer repair & hardware in Germany

Danoo
Posts: 47
Joined: Wed Jan 29, 2020 1:25 pm
Location: Queensland, Australia

Re: Limited TF536 Run - Sort of Sales (All gone)

Post by Danoo » Mon Mar 16, 2020 11:04 pm

I am as keen as mustard, like the rest to build one of these terrific boards, but I am also on the same page as TF on a large sample of a untested altered design.
Happy either way, to test the new design or wait for the next batch :D

dalek
Posts: 103
Joined: Thu Nov 08, 2018 11:03 am

Re: Limited TF536 Run - Sort of Sales (All gone)

Post by dalek » Tue Mar 17, 2020 9:39 am

terriblefire wrote:
Sun Feb 23, 2020 5:52 pm
1) 4K7 pull ups are needed on A31-A24 + A0 (as they can float).
So I thought why the hell not and added these using a SIL-10 resistor pack bodged on to those address lines on the CPU socket pulled up to Vcc.

Maybe it's placebo but my CPLD seems a bit cooler too - still the warmest thing on the board but I don't think as bad as before. Shame I don't have any way of measuring the temperature properly other than the frontier intro + pinky touch test.
tf536-pullups.jpg
tf536-pullups.jpg (78.57 KiB) Viewed 714 times

matt020
Posts: 85
Joined: Sun Sep 29, 2019 9:17 am
Location: West Australia

Re: Limited TF536 Run - Sort of Sales (All gone)

Post by matt020 » Tue Mar 17, 2020 1:37 pm

I think shipping around the world is about to ground to a halt...?

theq
Posts: 84
Joined: Tue Dec 18, 2018 7:16 pm
Location: North of the Wall

Re: Limited TF536 Run - Sort of Sales (All gone)

Post by theq » Tue Mar 17, 2020 2:31 pm

Transport of people, yes.
Transport of goods, no.

For now...

agranlund
Posts: 110
Joined: Sun Aug 18, 2019 10:43 pm
Location: Sweden

Re: Limited TF536 Run - Sort of Sales (All gone)

Post by agranlund » Mon Apr 13, 2020 7:22 pm

terriblefire wrote:
Sat Feb 15, 2020 4:23 pm
If i had a set of @agranlund's patches i could incoroprate those into the 536 build process and always produce an ST version.
It's all at https://github.com/agranlund/tf534
I am not terribly well versed with Github but if there's anything I can do to help produce the necessary diff/patches from that fork let me know :)

Cheers,
--Anders

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 2462
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Limited TF536 Run - Sort of Sales (All gone)

Post by terriblefire » Mon Apr 13, 2020 8:30 pm

agranlund wrote:
Mon Apr 13, 2020 7:22 pm
terriblefire wrote:
Sat Feb 15, 2020 4:23 pm
If i had a set of @agranlund's patches i could incoroprate those into the 536 build process and always produce an ST version.
It's all at https://github.com/agranlund/tf534
I am not terribly well versed with Github but if there's anything I can do to help produce the necessary diff/patches from that fork let me know :)

Cheers,
--Anders
How did you handle the fastram in there then? I'm curious how to make 64Mb fastram available on an ST.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2911
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: Limited TF536 Run - Sort of Sales (All gone)

Post by PhilC » Mon Apr 13, 2020 8:48 pm

I'm planning to get my next 536 set up on an ST, so can test out the firmware etc if you guys need it.
If it ain't broke, test it to Destruction.

agranlund
Posts: 110
Joined: Sun Aug 18, 2019 10:43 pm
Location: Sweden

Re: Limited TF536 Run - Sort of Sales (All gone)

Post by agranlund » Tue Apr 14, 2020 6:55 am

terriblefire wrote:
Mon Apr 13, 2020 8:30 pm
How did you handle the fastram in there then? I'm curious how to make 64Mb fastram available on an ST.
Atari 32bit FastRAM is at 0x01000000 onward (called TT-RAM in Atari lingo).
Just make sure it cannot read/write past your 64MB since the operating system(s) rely on getting a bus error at the end when probing how much FastRAM is installed.

EmuTos will pick up and use this RAM automatically.
Atari TOS does not unless the machine is an Atari TT - the only machine which officially had FastRAM, hence the need for additional "driver" (MAPROM takes care of this if needed)

This is what I did in autoconfig.v for the TF534:
assign DECODE[RAM_CARD] = ({A[31:22]} != {8'h01, 2'b00}) | shutup[RAM_CARD]; // 4MB TT-RAM

and likewise for the TF530:
assign DECODE[RAM_CARD] = ({A[31:21]} != {8'h01, 3'b000}) | shutup[RAM_CARD]; // 2MB TT-RAM

Post Reply

Return to “TF536”