TF536 (ATARI) and Fastram and MiNT ...

All about the TF536 port to the ST.
User avatar
frank.lukas
Posts: 190
Joined: Fri Jan 19, 2018 11:52 am

TF536 (ATARI) and Fastram and MiNT ...

Post by frank.lukas » Thu Jul 16, 2020 8:28 am

Can MiNT make use of the 64MB Fastram under TOS 2.06 ?

https://freemint.github.io/

... look at snapshot.

tuxie
Posts: 167
Joined: Thu Aug 24, 2017 11:51 am

Re: TF536 and Fastram and MiNT ...

Post by tuxie » Thu Jul 16, 2020 10:26 am

When you use Tos2.06 you have to register the Fastram like on our Storm ST or Magnum, i guess also Mint needs it

User avatar
frank.lukas
Posts: 190
Joined: Fri Jan 19, 2018 11:52 am

Re: TF536 (ATARI) and Fastram and MiNT ...

Post by frank.lukas » Thu Jul 16, 2020 12:27 pm

I looking for someone with a TF536 that can test it. EmuTOS works also fine with MiNT/XaAES.

tuxie
Posts: 167
Joined: Thu Aug 24, 2017 11:51 am

Re: TF536 (ATARI) and Fastram and MiNT ...

Post by tuxie » Thu Jul 16, 2020 12:32 pm

Has nothing todo with the TF536, its just a Tos2.06 topic!

User avatar
frank.lukas
Posts: 190
Joined: Fri Jan 19, 2018 11:52 am

Re: TF536 (ATARI) and Fastram and MiNT ...

Post by frank.lukas » Thu Jul 16, 2020 12:34 pm

When maprom can not work with MiNT I can do nothing with the TF536 ...

https://github.com/agranlund/tftools

tuxie
Posts: 167
Joined: Thu Aug 24, 2017 11:51 am

Re: TF536 (ATARI) and Fastram and MiNT ...

Post by tuxie » Thu Jul 16, 2020 12:41 pm

Make an adaptorboard to put 4 Roms onto it, connect it to the CPU and create the address decoder, that's the only compatible way. Maprom isn't compatible and makes problems. When on the tf would be a 32bit Rom like on the pak, then it would be as fast as the pak is. But it isn't, already said that years ago, that the only reasonable way is to put a 32bit rom onto the Accelerator board to get full compatibility. With 4 flash it would be possible to have 2 rom images in it 32bit width.

Regards

User avatar
agranlund
Posts: 343
Joined: Sun Aug 18, 2019 10:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: TF536 (ATARI) and Fastram and MiNT ...

Post by agranlund » Thu Jul 16, 2020 5:13 pm

Couldn't you just use 192kb version of EmuTOS?
You only need it for loading Mint from disk into ram anyway so even if that emutos lack desktop it doesn't matter

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3354
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: TF536 (ATARI) and Fastram and MiNT ...

Post by terriblefire » Thu Jul 16, 2020 5:17 pm

Aww someone changed the subject line.. i wanted to see MiNT running on an Amiga... :)
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
agranlund
Posts: 343
Joined: Sun Aug 18, 2019 10:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: TF536 (ATARI) and Fastram and MiNT ...

Post by agranlund » Thu Jul 16, 2020 5:24 pm

Also youd could try just the fastram installer for tos206. Not sure it makes sense to put tos in ram anyway if it just going to boot into mint (which is going to be in ram)
Or is tos still in use even when mint is running?


I posted it in another thread but im not sure which one, @exxos might be able to help :)

User avatar
agranlund
Posts: 343
Joined: Sun Aug 18, 2019 10:43 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: TF536 (ATARI) and Fastram and MiNT ...

Post by agranlund » Thu Jul 16, 2020 5:27 pm

terriblefire wrote:
Thu Jul 16, 2020 5:17 pm
Aww someone changed the subject line.. i wanted to see MiNT running on an Amiga... :)
Haha and I'm the opposite way around.. Casually Looking at Aros sources pondering how much work it would be bringing the superior OS to Atari :)

Post Reply

Return to “TF536 ST EDITION”