Page 2 of 2

Re: Ram choices for TF536

Posted: Sat Aug 15, 2020 10:34 pm
by alenppc
8 Bit Dreams wrote:
Sat Aug 15, 2020 5:10 pm
Tested on A2000 with several TF536 cards - no joy, hence this warning :geek:
Almost all the cards shipped by me use this ram and while I don't have an A2000, everybody who flashed one has had no issues on the 2000 (with one exception but I think the chip was defective).

Re: Ram choices for TF536

Posted: Sat Aug 15, 2020 10:43 pm
by PhilC
Guess I'll re-edit then.

Re: Ram choices for TF536

Posted: Tue Aug 18, 2020 9:12 pm
by 8 Bit Dreams
PhilC wrote:
Sat Aug 15, 2020 10:43 pm
Guess I'll re-edit then.
Yes, please...
have built two new TF536 cards today, one with Micron and one with Samsung ram modules,
both works fine without buffers, but rejects to boot as soon as IDE buffers are added - hangs in reboot loop, so it's not memory type related..

Re: Ram choices for TF536

Posted: Tue Aug 18, 2020 9:22 pm
by PhilC
Thanks, will do it now.

Re: Ram choices for TF536

Posted: Sat Sep 26, 2020 10:10 pm
by ctirad
PhilC wrote:
Thu Jul 16, 2020 8:55 pm
Tested chips for 128mb version.
Alliance Memory AS4C32M16SA-7TCN Tested working to 64mb
I accidentally installed two sets of AS4C32M16SB-6TIN. No success :(
Any chance to get it working by updating CPLD firmware?

Re: Ram choices for TF536

Posted: Sat Sep 26, 2020 10:20 pm
by PhilC
@ctirad have you googled to see what the difference is between the working and non working versions?

Re: Ram choices for TF536

Posted: Sun Sep 27, 2020 3:12 am
by alenppc
ctirad wrote:
Sat Sep 26, 2020 10:10 pm
PhilC wrote:
Thu Jul 16, 2020 8:55 pm
Tested chips for 128mb version.
Alliance Memory AS4C32M16SA-7TCN Tested working to 64mb
I accidentally installed two sets of AS4C32M16SB-6TIN. No success :(
Any chance to get it working by updating CPLD firmware?
The firmware won’t be updated again since Stephen has given up on development, however this ram should work as 64 mb (it won’t get recognized as 128).

You should double check the data sheet but if it doesn’t work, your problem most likely lies elsewhere.

Re: Ram choices for TF536

Posted: Fri Oct 02, 2020 8:25 pm
by ctirad
You was right. The problem was probably either in my Mega ST4 or 192k emutos. After putting the card into other machine it started to work. And thanks to last FW update I have full 128MB of FastRAM. 8-)