Turrican II intro music

68030 + SDRAM + IDE

Moderators: terriblefire, Terriblefire Moderator

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3195
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Turrican II intro music

Post by terriblefire » Sat Aug 01, 2020 8:16 pm

Ok this fixes it for me... please confirm someone...
tf536r2_2020_8_1.zip
(18.75 KiB) Downloaded 68 times
Its basically caused by the 030 being fractionally slower on the 68000 bus when given the same clock. You can all thank @exxos, GemBench and the Atari ST for the fix. As i've pinched this from what i was doing on the ST.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

FluffyRedLobster
Posts: 35
Joined: Sun Apr 07, 2019 2:53 pm

Re: Turrican II intro music

Post by FluffyRedLobster » Sat Aug 01, 2020 8:44 pm

So with this firmware...

Turrican 2 dodgy ADF written to floppy - perfect :)
Turrican 2 WHDLoad slave 1.8 - perfect :)
Turrican 2 WHDLoad slave 2.1 - perfect :)
.
.
.
Damocles text timing (WHDload slave 1.3) - perfect! :D

It's a winner!

I'm not quite sure what to say other than cracking job TF! And the ST folks :)
TF536 full copper top 030, Amigakit SD adapter, A500 Rev6a, KS3.1, Boobip 2MB w/ Gary Adapter

User avatar
arkadiusz.makarenko
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 555
Joined: Wed Jun 19, 2019 7:36 am
Location: Edinburgh

Re: Turrican II intro music

Post by arkadiusz.makarenko » Sat Aug 01, 2020 8:54 pm

I have just finished testing, and sound issues are gone on my TF536 as well :)

Thank you for this bugfix.
Do not trust people. They are capable of greatness.
~ Stanislaw Lem

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3195
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Turrican II intro music

Post by terriblefire » Sat Aug 01, 2020 9:06 pm

Thanks i've pushed this to the github binaries area.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

go0se
Posts: 253
Joined: Sun Nov 25, 2018 7:55 pm

Re: Turrican II intro music

Post by go0se » Sat Aug 01, 2020 9:18 pm

Sound issues are no longer present on an A500+ and a ... CDTV. Great stuff!

The new firmware also appears to have reduced the boot time of a SD card WB3.9 FFS image significantly compared to the previous firmware that I was using... :o

Perhaps I'm behind the curve and have missed a previous update? I think I need to investigate this one further! :)

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3195
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Turrican II intro music

Post by terriblefire » Sat Aug 01, 2020 9:36 pm

I've added an r1 firmware to the binary on github too.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
arkadiusz.makarenko
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 555
Joined: Wed Jun 19, 2019 7:36 am
Location: Edinburgh

Re: Turrican II intro music

Post by arkadiusz.makarenko » Sat Aug 01, 2020 9:39 pm

terriblefire wrote:
Sat Aug 01, 2020 9:36 pm
I've added an r1 firmware to the binary on github too.
I am curious if this will fix A2000 issue.
Do not trust people. They are capable of greatness.
~ Stanislaw Lem

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3195
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Turrican II intro music

Post by terriblefire » Sat Aug 01, 2020 9:41 pm

arkadiusz.makarenko wrote:
Sat Aug 01, 2020 9:39 pm
terriblefire wrote:
Sat Aug 01, 2020 9:36 pm
I've added an r1 firmware to the binary on github too.
I am curious if this will fix A2000 issue.
Unlikely but possible. I have another thing i want to do before A2000.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

FluffyRedLobster
Posts: 35
Joined: Sun Apr 07, 2019 2:53 pm

Re: Turrican II intro music

Post by FluffyRedLobster » Sat Aug 01, 2020 9:47 pm

go0se wrote:
Sat Aug 01, 2020 9:18 pm
Sound issues are no longer present on an A500+ and a ... CDTV. Great stuff!

The new firmware also appears to have reduced the boot time of a SD card WB3.9 FFS image significantly compared to the previous firmware that I was using... :o

Perhaps I'm behind the curve and have missed a previous update? I think I need to investigate this one further! :)
I can't say I noticed a boot time improvement but I wasn't really paying that much attention as I never felt boot times were slow in the first place.

I just did a quick sysinfo drive speed test though (I know, it can't be trusted) and it now averages around 2.9 - used to be more like 2.7. So who knows!
TF536 full copper top 030, Amigakit SD adapter, A500 Rev6a, KS3.1, Boobip 2MB w/ Gary Adapter

go0se
Posts: 253
Joined: Sun Nov 25, 2018 7:55 pm

Re: Turrican II intro music

Post by go0se » Sat Aug 01, 2020 11:32 pm

Further (read proper) tests indicate that the boot times are equivalent on average with the previous firmware - i.e. absolutely fine but not any faster. I fell foul of having multiple Workbench images and Amigas sitting in front of me and not comparing like for like images so the earlier boot time report was a red herring.

This firmware definitely does seem to have solved the music slowdown issue. I will use it on builds from now on to check stability and for any regression.

Post Reply

Return to “TF536”