Page 6 of 12

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Posted: Wed Dec 04, 2019 11:43 pm
by PaulJ
Icky, question for you or @exxos . I have the clock chip... does some version of TOS reconize it and use its time? If so I'll give it a try. Thanks Paul.

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Posted: Wed Dec 04, 2019 11:45 pm
by exxos
Don't think so.. You need software to use it.

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Posted: Wed Dec 04, 2019 11:55 pm
by Icky
@PaulJ - I have tested it out and it works. Just use this software viewtopic.php?f=25&t=1683&p=19107&hilit=fmc#p19107

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Posted: Wed Dec 04, 2019 11:57 pm
by PaulJ
Thanks @Icky . :)

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Posted: Sat Dec 07, 2019 10:41 am
by Icky
Going to swap the 75R on the RGB over to 100R to see if that makes a difference in the video. Need to do the RS232 patch and then also look at why UltraSATAN is not working.

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Posted: Sat Dec 07, 2019 11:32 am
by Icky
So its not the buffer as I just jumped over it for the ACSI lines and the UltraSATAN is still not recognised. Looking deeper now to see if there is something wrong pin or track wise.

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Posted: Sat Dec 07, 2019 6:15 pm
by exxos
Icky wrote:
Sat Dec 07, 2019 11:32 am
So its not the buffer as I just jumped over it for the ACSI lines and the UltraSATAN is still not recognised. Looking deeper now to see if there is something wrong pin or track wise.
Did you jumper IC5 & IC6 ? I keep checking the thing and can't see anything wrong anywhere.. will keep looking.

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Posted: Sat Dec 07, 2019 6:52 pm
by Icky
@exxos - Only jumpered the ACSI buffer as that is no different than the ALPHA with the buffer board. Will try both later though.

I have been through the schematic and board layouts on the ALPHA and H4 and cant see anything different other than the buffers, HDRQ and DRQ going through an LS06 now but there is a pull up. Lastly the HDINT is a NOT on the ALPHA but a NAND wired as a NOT.

Thats the only differences I can see but shouldn't cause this to not work.

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Posted: Sat Dec 07, 2019 8:27 pm
by exxos
@Icky I did rename FDCS to HDCS but traced it around and nothing different. I can't see anything wrong anywhere. Can only assume there's a bad solder job somewhere causing it all.

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Posted: Sat Dec 07, 2019 10:04 pm
by Icky
exxos wrote:
Sat Dec 07, 2019 8:27 pm
@Icky I did rename FDCS to HDCS but traced it around and nothing different. I can't see anything wrong anywhere. Can only assume there's a bad solder job somewhere causing it all.
If there's a bad solder job to be found its probably mine. :)

Il'll go over the board again.