BodegaBay help?

General hardware issues and troubleshooting etc

Moderators: terriblefire, Terriblefire Moderator

Post Reply
OHROM
Posts: 8
Joined: Mon Jun 08, 2020 9:32 pm

BodegaBay help?

Post by OHROM » Sun Mar 07, 2021 11:39 pm

Hi guys,
So i picked up a Bodega bay for my A500, mainly for the extra Zorro II slots. but its not working i found some crap on the surface of the board which i used IPA to clean it. the board that connects the A500 to the Zorro II expansion slots i feel is the problem. It had a bunch of crap on some of the components, resistor R3 and the chip at U8 and then there is JMP1 bottom left corner it looks like it was a jumper but looks snapped off so not sure if it was like that from the factory or if i need to repair that and how do i determine what end should be jumpered?
My test was to install my *up MicroBotics memory board from my A2000 and when it boots it gives me a Tanish Screen? and wen i remove it it boots fine.
I know the board works as i tested it on my Z-500 expansion and it detects it? Any suggestions appreciated?

Thanks

zorro2.JPG
zorro2.JPG (47.5 KiB) Viewed 1265 times
zorro1.JPG
zorro1.JPG (46.65 KiB) Viewed 1265 times

User avatar
8 Bit Dreams
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 704
Joined: Fri Nov 09, 2018 7:12 am
Location: Germany

Re: BodegaBay help?

Post by 8 Bit Dreams » Sun Mar 07, 2021 11:49 pm

Is it powered? Looking at white connector on the first photo i'm pretty sure You need a power supply for it..
Retro computer repair & hardware in Germany

OHROM
Posts: 8
Joined: Mon Jun 08, 2020 9:32 pm

Re: BodegaBay help?

Post by OHROM » Mon Mar 08, 2021 12:47 am

Yes it has power, i have it out of the box so you can see the boards, the upper board has the white connectors those go to the power supply and the lower left zorro slot connects to the A500 expansion slot
zoroboards.JPG
zoroboards.JPG (51.11 KiB) Viewed 1257 times

OHROM
Posts: 8
Joined: Mon Jun 08, 2020 9:32 pm

Re: BodegaBay help?

Post by OHROM » Mon Mar 08, 2021 2:32 am

just realized in my first post you can't see the the resistor at R3 or the broken jumper on those other pics maybe these are better
20210307_212448.jpg
20210307_212448.jpg (316.36 KiB) Viewed 1240 times
20210307_212429.jpg
20210307_212429.jpg (290.69 KiB) Viewed 1240 times

OHROM
Posts: 8
Joined: Mon Jun 08, 2020 9:32 pm

Re: BodegaBay help?

Post by OHROM » Tue Mar 09, 2021 5:07 am

Well i went through the Lower board pulled that nasty looking Resistor tested it was fine.

Pulled the orange cap tested fine.

Started doing continuity tests to make sure things were connecting as they should and as i was doing that, i notice there was a trace that seemed to cut/damaged.

markedtrace2.jpg
markedtrace2.jpg (132.62 KiB) Viewed 1187 times

Repaired the trace and now its reading my 8up MicroBotics memory board.

Now i can slap my ZZ9000 in it without having to worry :D

matt020
Posts: 196
Joined: Sun Sep 29, 2019 9:17 am
Location: West Australia

Re: BodegaBay help?

Post by matt020 » Tue Mar 09, 2021 6:37 am

Good result!

Post Reply

Return to “AMIGA HARDWARE HELP”