Amiga to Amiga networking over tcp/ip

The place to upload all essential Amiga software.

Moderators: terriblefire, Terriblefire Moderator

matt020
Posts: 167
Joined: Sun Sep 29, 2019 9:17 am
Location: West Australia

Amiga to Amiga networking over tcp/ip

Post by matt020 » Fri May 15, 2020 8:52 am

So now that we all have our CD32's online, has anyone got it set up that the CD32 can see the hard drives of other Amiga's that are also online?

In my scenario, I'd like the CD32 to be able to mount the A4000's HD2: so I can access files on it.

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3472
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Amiga to Amiga networking over tcp/ip

Post by terriblefire » Fri May 15, 2020 9:12 am

matt020 wrote:
Fri May 15, 2020 8:52 am
So now that we all have our CD32's online, has anyone got it set up that the CD32 can see the hard drives of other Amiga's that are also online?

In my scenario, I'd like the CD32 to be able to mount the A4000's HD2: so I can access files on it.
I've never tried this but i'd recommend NFS or SMBFS. I dont think there is any nice discovery protocol for Amiga's on a network although i'm happy to be wrong.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

utri007
Posts: 132
Joined: Tue Nov 13, 2018 10:20 pm

Re: Amiga to Amiga networking over tcp/ip

Post by utri007 » Fri May 15, 2020 12:18 pm

I you are usin Ami TCP or Genesis netmount command is what you are looking for.

netmount 192.168.1.58 ram: ram58:

Would mount Amiga's (wich IP is 192.168.1.58) ram disk for a name ram58 to disk

matt020
Posts: 167
Joined: Sun Sep 29, 2019 9:17 am
Location: West Australia

Re: Amiga to Amiga networking over tcp/ip

Post by matt020 » Sat May 16, 2020 12:59 am

utri007 wrote:
Fri May 15, 2020 12:18 pm
I you are usin Ami TCP or Genesis netmount command is what you are looking for.

netmount 192.168.1.58 ram: ram58:

Would mount Amiga's (wich IP is 192.168.1.58) ram disk for a name ram58 to disk
Beauty! I'll try that and report back. (Im using Genesis)

matt020
Posts: 167
Joined: Sun Sep 29, 2019 9:17 am
Location: West Australia

Re: Amiga to Amiga networking over tcp/ip

Post by matt020 » Sat May 16, 2020 6:08 am

utri007 wrote:
Fri May 15, 2020 12:18 pm
I you are usin Ami TCP or Genesis netmount command is what you are looking for.

netmount 192.168.1.58 ram: ram58:

Would mount Amiga's (wich IP is 192.168.1.58) ram disk for a name ram58 to disk
Returns a result: "unknown error code"

Fun times ahead :lol:

User avatar
Steve
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 608
Joined: Fri Sep 15, 2017 11:49 am

Re: Amiga to Amiga networking over tcp/ip

Post by Steve » Sat May 16, 2020 10:51 am

This is computers we're talking about... Nothing is ever simple lol
Repairs & Servicing for Atari & Amiga machines (and any other retro computers) Located in the West Midlands UK. PM me if you require assistance.
www.solidstatesociety.co.uk

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3472
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Amiga to Amiga networking over tcp/ip

Post by terriblefire » Sun May 17, 2020 11:53 pm

Steve wrote:
Sat May 16, 2020 10:51 am
This is computers we're talking about... Nothing is ever simple lol
I've just grabbed 4 more esp modules to give this a go with in all my CD32s.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

utri007
Posts: 132
Joined: Tue Nov 13, 2018 10:20 pm

Re: Amiga to Amiga networking over tcp/ip

Post by utri007 » Mon May 18, 2020 8:57 am

I made short video to help with this


matt020
Posts: 167
Joined: Sun Sep 29, 2019 9:17 am
Location: West Australia

Re: Amiga to Amiga networking over tcp/ip

Post by matt020 » Mon May 18, 2020 11:11 am

So no other software required to run in the background on the other Amiga? Netserver or anything like that?

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3472
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: Amiga to Amiga networking over tcp/ip

Post by terriblefire » Mon May 18, 2020 12:23 pm

utri007 wrote:
Mon May 18, 2020 8:57 am
I made short video to help with this
Does this work with Roadshow? Thats what most of us are using. There must be some service running to enable this?
———
I get cranky when asked to repeat myself.

Post Reply

Return to “AMIGA SOFTWARE”