RAM on H5

Information and progress towards the H5 board.
Post Reply
User avatar
Steve
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 683
Joined: Fri Sep 15, 2017 11:49 am

RAM on H5

Post by Steve » Sat Nov 07, 2020 9:03 pm

Sorry if I missed this guys, I tried doing a search, but what are the rules for RAM on the H5. ie; what types, configurations etc.
Repairs & Servicing for Atari & Amiga machines (and any other retro computers) Located in the West Midlands UK. PM me if you require assistance.
www.solidstatesociety.co.uk

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3836
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: RAM on H5

Post by PhilC » Sat Nov 07, 2020 9:31 pm

Steve wrote:
Sat Nov 07, 2020 9:03 pm
Sorry if I missed this guys, I tried doing a search, but what are the rules for RAM on the H5. ie; what types, configurations etc.
72 pin simm or falcon ram board. I use a simm socket and an 8mb simm, of course only 4mb is used.
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 2712
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK
YouTube: https://tinyurl.com/yals4a3k
Contact:

Re: RAM on H5

Post by Icky » Sat Nov 07, 2020 9:36 pm

Also the SIMM should not be a parity SIMM.

Plus here are the jumpers you can use to control the amount of RAM the H5 sees:
viewtopic.php?f=89&t=3563#p52233

User avatar
Steve
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 683
Joined: Fri Sep 15, 2017 11:49 am

Re: RAM on H5

Post by Steve » Sat Nov 07, 2020 9:48 pm

Thx guys
Repairs & Servicing for Atari & Amiga machines (and any other retro computers) Located in the West Midlands UK. PM me if you require assistance.
www.solidstatesociety.co.uk

User avatar
Steve
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 683
Joined: Fri Sep 15, 2017 11:49 am

Re: RAM on H5

Post by Steve » Mon Nov 09, 2020 5:57 pm

I have a few SIMS from an old Mac. They're all FPM type. Any harm in trying them?
Repairs & Servicing for Atari & Amiga machines (and any other retro computers) Located in the West Midlands UK. PM me if you require assistance.
www.solidstatesociety.co.uk

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 13159
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: RAM on H5

Post by exxos » Mon Nov 09, 2020 6:44 pm

Steve wrote:
Mon Nov 09, 2020 5:57 pm
I have a few SIMS from an old Mac. They're all FPM type. Any harm in trying them?
Will either work not work :)

:fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :hide:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

Post Reply

Return to “H5 Phoenix Platform Edition”