REV 3 - The beginning

All about the TF536 port to the ST.
terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3935
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: REV 3 - The beginning

Post by terriblefire » Tue Apr 06, 2021 1:36 pm

exxos wrote:
Tue Apr 06, 2021 1:32 pm
Wouldn't know how to do one even. Anything I can see a little odd is ST_DTACK does not always register as a high just before it locks up.. But it should not really affect anything anyway.
email me the code. Bit busy this afternoon but i'll see what i can do
———
"It is not necessarily a supply voltage at no load, but the amount of current it can provide when touched that
indicates how much hurting you shall receive."

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14458
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: REV 3 - The beginning

Post by exxos » Tue Apr 06, 2021 1:48 pm

terriblefire wrote:
Tue Apr 06, 2021 1:36 pm
email me the code. Bit busy this afternoon but i'll see what i can do
ok will do thanks.
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

User avatar
AndresPlazaR
Posts: 100
Joined: Wed Apr 03, 2019 3:35 pm
Location: Boston, MA, USA
Contact:

Re: REV 3 - The beginning

Post by AndresPlazaR » Tue Apr 06, 2021 1:58 pm

Hi everyone,

Quick non-technical interruption: I just want to tell you that I have been following each post and, even if I don't understand all the interactions that you are having, I really enjoy the conversation, appreciate all your efforts and I think it is a master class of collaboration and camaraderie.

So, thank you very much,

Andres.

Now, you can keep going. :-D
--
Andres Plaza R.
Twitter: @AndresPlazaR

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14458
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: REV 3 - The beginning

Post by exxos » Tue Apr 06, 2021 2:03 pm

AndresPlazaR wrote:
Tue Apr 06, 2021 1:58 pm
Quick non-technical interruption: I just want to tell you that I have been following each post and, even if I don't understand all the interactions that you are having, I really enjoy the conversation, appreciate all your efforts and I think it is a master class of collaboration and camaraderie.

Glad someone is enjoying it :lol: :roll: This board is going to have a hard calibration with a sledge hammer before the end of the day...And that will be entertainment! :lol:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14458
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: REV 3 - The beginning

Post by exxos » Tue Apr 06, 2021 2:06 pm

So far it still locks up on the second part of the GB6's VDI test.. But only when TOS is running from TTRAM.. And only when the instruction cache is turned off.. But sometimes it will run the test a couple of times before it freezes... I'm really starting to wonder if is just is some bug in the CPU!

Have had it running YAARTTT and nothing fails there....

IMG_6385.JPG
IMG_6385.JPG (354.81 KiB) Viewed 167 times
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14458
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: REV 3 - The beginning

Post by exxos » Tue Apr 06, 2021 2:27 pm

This is the last thing I see on the scope as it freezes...

Again the top yellow wave is ST_DTACK, bottom blue is ST_AS.....As to whether or not this is just coincidence or not I have no idea...

IMG_6386.JPG
IMG_6386.JPG (289.15 KiB) Viewed 157 times

EDIT:

Another shot before it locked up, is where ST_AS is going low when I don't think it should be as DTACK is high the entire time...

IMG_6387.JPG
IMG_6387.JPG (250.41 KiB) Viewed 151 times

EDIT2:

Now the programmer seems to have started being sulky again..

Capture.PNG
Capture.PNG (13.09 KiB) Viewed 147 times
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3935
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: REV 3 - The beginning

Post by terriblefire » Tue Apr 06, 2021 8:35 pm

You know that card worked almost first time out of the gate for me.. and i went Meh... and put it in a drawer for almost a year?
———
"It is not necessarily a supply voltage at no load, but the amount of current it can provide when touched that
indicates how much hurting you shall receive."

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14458
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: REV 3 - The beginning

Post by exxos » Tue Apr 06, 2021 8:58 pm

terriblefire wrote:
Tue Apr 06, 2021 8:35 pm
You know that card worked almost first time out of the gate for me.. and i went Meh... and put it in a drawer for almost a year?
It's the SDRAM module upsetting things somehow, everything else basically works fine.
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 3935
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: REV 3 - The beginning

Post by terriblefire » Tue Apr 06, 2021 9:25 pm

exxos wrote:
Tue Apr 06, 2021 8:58 pm
terriblefire wrote:
Tue Apr 06, 2021 8:35 pm
You know that card worked almost first time out of the gate for me.. and i went Meh... and put it in a drawer for almost a year?
Its the SDRAM module upsetting things somehow, everything else basically works fine.
I have that working on 5 different designs of my boards and another person has the firmware code running perfectly on a completely new amiga motherboard. Do you have all the correct settings from my makefiles set in the fitter and synth? i.e. termination types/speeds etc. otherwise it will not work.
———
"It is not necessarily a supply voltage at no load, but the amount of current it can provide when touched that
indicates how much hurting you shall receive."

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14458
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: REV 3 - The beginning

Post by exxos » Tue Apr 06, 2021 9:48 pm

terriblefire wrote:
Tue Apr 06, 2021 9:25 pm
Do you have all the correct settings from my makefiles set in the fitter and synth? i.e. termination types/speeds etc. otherwise it will not work.
I checked the settings you sent, pretty much all those are default anyway, I made some changes on the different ones but did not make any difference.
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?

Post Reply

Return to “TF536 ST EDITION”