PAK issues

Problems with your machine in general.
User avatar
Darklord
Posts: 78
Joined: Wed Sep 20, 2017 1:41 pm

Re: PAK issues

Post by Darklord » Sat Mar 02, 2019 9:19 pm

Ah, gotcha. Best of luck, hope you get it going soon.
Welcome To DarkForce! www.darkforce.org "The Fuji Lives.!"
Atari SW/HW based BBS-Telnet:darkforce-bbs.dyndns.org 520

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 1723
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PAK issues

Post by PhilC » Tue May 07, 2019 3:07 pm

My Pak has arrived back from Germany today, where Pakman has very kindly fixed it for me.

So I just wanted to publically thank Pakman for his help in getting my Pak up and running, thank you kind Sir.

I've done a quick Gembench test with it, which I will post later but also had to do the obligatory Frontier demo test, which looks super smooth (as far as an Atari goes.)

Over the next few weeks I'll try and put together a collection of the Pak files, similar to what RJ did with the 020 version.
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 1723
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PAK issues

Post by PhilC » Tue May 07, 2019 4:38 pm

And here's the Gembench results, running at 32Mhz.
20190507_163711.jpg
20190507_163711.jpg (355.98 KiB) Viewed 648 times
And compared to a standard 8mhz ST, no blitter, etc,
Attachments
20190507_164234.jpg
20190507_164234.jpg (384.8 KiB) Viewed 646 times
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
Darklord
Posts: 78
Joined: Wed Sep 20, 2017 1:41 pm

Re: PAK issues

Post by Darklord » Sat May 11, 2019 1:55 pm

Congratulations!

Now add an FPU 'n stuff ! :)

PS Compare it to a Mega STe, Falcon and TT - you won't be disappointed.
Welcome To DarkForce! www.darkforce.org "The Fuji Lives.!"
Atari SW/HW based BBS-Telnet:darkforce-bbs.dyndns.org 520

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 1723
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PAK issues

Post by PhilC » Thu Jun 06, 2019 8:05 pm

So tonight I thought I'd remove the 32mhz oscillator that was working nicely with the Pak and thought what the hell and put one of my 40mhz ones in.

I wasnt sure if it would even boot as the 68882 is only badged up as a 25mhz chip but so far its ran Gembench a few times without problem.

Here's a benchmark at 40mhz to compare with the previous one at 32mhz. Not a bad increase. :D
20190606_200138.jpg
20190606_200138.jpg (360.68 KiB) Viewed 531 times
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 7639
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: PAK issues

Post by exxos » Thu Jun 06, 2019 9:04 pm

:bravo: :coolpics:
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1315
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: PAK issues

Post by Icky » Thu Jun 06, 2019 10:16 pm

Glad to see you have it working now. Great GB6 results.

I second Darklord's suggestion to the see benchmarks against a TT and Falcon.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 1723
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PAK issues

Post by PhilC » Thu Jun 06, 2019 10:27 pm

Icky wrote:
Thu Jun 06, 2019 10:16 pm
Glad to see you have it working now. Great GB6 results.

I second Darklord's suggestion to the see benchmarks against a TT and Falcon.
Will post them tomorrow. The TT and Falcon are faster for blitter and Ram but I think that's it.
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
Darklord
Posts: 78
Joined: Wed Sep 20, 2017 1:41 pm

Re: PAK issues

Post by Darklord » Thu Jun 06, 2019 11:54 pm

Done this in the past - that's why I wanted you to see it for yourself.

A Pak equipped ST whips a TT or Falcon... :)

PS Well, if you're running the 40/50 freqs, that is.
Welcome To DarkForce! www.darkforce.org "The Fuji Lives.!"
Atari SW/HW based BBS-Telnet:darkforce-bbs.dyndns.org 520

User avatar
frank.lukas
Posts: 111
Joined: Fri Jan 19, 2018 11:52 am

Re: PAK issues

Post by frank.lukas » Fri Jun 07, 2019 7:50 am

My PAK68/3-030/50Mhz

MACH32 with Panther/2 Adapter and NVDI only as GDOS.
gb6pak030.gif
gb6pak030.gif (175.05 KiB) Viewed 498 times

Post Reply