RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Topic for users to share their building progress.
Post Reply
User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2039
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Post by rubber_jonnie » Sat Jan 18, 2020 4:35 pm

PaulJ wrote:
Sat Jan 18, 2020 4:25 pm
rubber_jonnie wrote:
Sat Jan 18, 2020 3:59 pm
Ok, physical build is done, bar patches in the other post. They are coming happening now :)
IMG_20200118_154640.jpg
@rubber_jonnie , looks good. There's a 33 ohm resister that goes under the from of the dam chip. I couldn't see it but I assume it's there. I had to file away a little bit of the socket and used a 1/8 watt resister. Check if you installed it. :)
Yep, caught that one, I installed it on the underside of the board. I did consider removing the socket and doing it nicely, but I had too much other stuff to do.

Just got to do the BGACK 2.2k pull up now, on the home straight :) EDIT that's done too. Chips in sockets next.
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
PaulJ
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 1212
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Post by PaulJ » Sat Jan 18, 2020 6:43 pm

@rubber_jonnie , figured you missed it or put it on the bottom of the board. Let us know how you make out when you shoot the juice to it. :dualthumbup:

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2039
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Post by rubber_jonnie » Sat Jan 18, 2020 8:09 pm

Board is fully populated, but wondering what jumpers need to be set if any?

Blitter one is jumpered as no Blitter fitted.

Is there a master list at all?
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2535
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Post by PhilC » Sat Jan 18, 2020 8:17 pm

It's in this thread @rubber_jonnie

viewtopic.php?f=73&t=2229
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2039
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Post by rubber_jonnie » Sat Jan 18, 2020 8:41 pm

@PhilC thanks
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2535
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Post by PhilC » Sat Jan 18, 2020 8:48 pm

Looking forward to seeing you've got it up and running @rubber_jonnie
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2039
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Post by rubber_jonnie » Sat Jan 18, 2020 11:25 pm

PhilC wrote:
Sat Jan 18, 2020 8:48 pm
Looking forward to seeing you've got it up and running @rubber_jonnie
Me too. Hopefully will find out tomorrow!!

Would have done it tonight, but we had plans!

I've waited this long, I can wait a bit longer.
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
PaulJ
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 1212
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Post by PaulJ » Sat Jan 18, 2020 11:43 pm

PhilC wrote:
Sat Jan 18, 2020 8:48 pm
Looking forward to seeing you've got it up and running @rubber_jonnie
@PhilC , you making any progress with your memory issue?

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2535
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Post by PhilC » Sun Jan 19, 2020 7:40 am

@PaulJ , nope, no time yesterday in the end. Hoping to have a but more time today but just started another major project at work again too.
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2039
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: RJ's Attempt. Maybe he's going to finish this time!

Post by rubber_jonnie » Sun Jan 19, 2020 9:20 am

Ok I powered on and get a stable white screen, so troubleshooting is the next thing to do. I suppose in a way it's good,as I'm generating a display of some sort, and it's nice and bright.

But I had a bit of an "Oh crap" moment too. Pin 38 (GND) on the cartridge port goes up to R13.Somehow the tails for R13 and R919 got pushed together and shorted, and when I plugged in my diag cart, it burned out the track down near the cartridge port. :sigh:

Normally I put resistors back to back so this can never happen, but for whatever reason, I didn't. :sigh: :sigh: :sigh:

It's not the end of the world, as it's one track and I can put a bodge wire underneath to repair, but I'm kicking myself.

Resistor will get moved later so this can never happen again. EDIT now repositioned and bodge wire installed to reconnect pin 38 of the cartridge port

On a positive note, the diag cart is fine. Always trying to find a positive......

I'm off to the shooting range later, it's a good place to chill out and think about my strategy for troubleshooting (Starting here: viewtopic.php?f=78&t=2362)

I have a new scope arriving this week, using my Hantek USB device and laptop is quite impractical because of my small work area, so the new one will make my life a bit easier. The Hantek was good as a starter scope, but I need better now, especially as I'm also working on the Mega 4.
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

Post Reply

Return to “MONGREL H4 USER BUILDS”