The puzzle why the booster stopped working for no reason

Atari talk, or the life and the universe and things. Just keep it clean!
Post Reply
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 9692
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

The puzzle why the booster stopped working for no reason

Post by exxos » Thu Jan 23, 2020 1:44 pm

Lets see who can spot it :lol:

IMG_4837.JPG
IMG_4837.JPG (382.67 KiB) Viewed 279 times
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2060
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: The puzzle why the booster stopped working for no reason

Post by rubber_jonnie » Thu Jan 23, 2020 1:47 pm

Guessing it's something to do with the crystal on top of th MMU?
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 9692
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: The puzzle why the booster stopped working for no reason

Post by exxos » Thu Jan 23, 2020 1:48 pm

rubber_jonnie wrote:
Thu Jan 23, 2020 1:47 pm
Guessing it's something to do with the crystal on top of th MMU?
Keep pressing and guessing :lol:

EDIT

Will add it does boot up to a crash screen in emutos after displaying the logo..
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

DoG
Posts: 191
Joined: Sat Apr 07, 2018 12:26 pm

Re: The puzzle why the booster stopped working for no reason

Post by DoG » Thu Jan 23, 2020 1:53 pm

Crystal shoved in the dual-TOS socket?

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 9692
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: The puzzle why the booster stopped working for no reason

Post by exxos » Thu Jan 23, 2020 2:02 pm

DoG wrote:
Thu Jan 23, 2020 1:53 pm
Crystal shoved in the dual-TOS socket?
:bravo:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2553
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: The puzzle why the booster stopped working for no reason

Post by PhilC » Thu Jan 23, 2020 2:07 pm

exxos wrote:
Thu Jan 23, 2020 2:02 pm
DoG wrote:
Thu Jan 23, 2020 1:53 pm
Crystal shoved in the dual-TOS socket?
:bravo:
I saw that but thought Nah, that a normal exxos circuit :lol:
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 9692
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: The puzzle why the booster stopped working for no reason

Post by exxos » Thu Jan 23, 2020 2:10 pm

PhilC wrote:
Thu Jan 23, 2020 2:07 pm
I saw that but thought Nah, that a normal exxos circuit :lol:
:lolbig:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PaulJ
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 1214
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: The puzzle why the booster stopped working for no reason

Post by PaulJ » Thu Jan 23, 2020 2:33 pm

Must be a new design to mount the glue chip on the power supply transformer. Bet its that new virtual design. :dizzy: :dizzy:

User avatar
PaulJ
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 1214
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: The puzzle why the booster stopped working for no reason

Post by PaulJ » Thu Jan 23, 2020 2:34 pm

Maybe it increases current capacity, or helps it run cooler..??

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 2553
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: The puzzle why the booster stopped working for no reason

Post by PhilC » Thu Jan 23, 2020 4:06 pm

PaulJ wrote:
Thu Jan 23, 2020 2:34 pm
Maybe it increases current capacity, or helps it run cooler..??
It's one of those new wireless rom chips
If it ain't broke, test it to Destruction.

Post Reply

Return to “CHAT FORUM”