PhilCs H5 A3 build

Share your building progress here!
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 13124
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: PhilCs H5 A3 build

Post by exxos » Thu Nov 05, 2020 8:35 pm

:bravo: Another faulty via was it @PhilC :lol: :chairsmack:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3834
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PhilCs H5 A3 build

Post by PhilC » Thu Nov 05, 2020 8:38 pm

exxos wrote:
Thu Nov 05, 2020 8:35 pm
:bravo: Another faulty via was it @PhilC :lol: :chairsmack:
Well if it wasn't, I'm not sure where the RW had gone to :lol:

Happy it works now
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
Steve
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 679
Joined: Fri Sep 15, 2017 11:49 am

Re: PhilCs H5 A3 build

Post by Steve » Fri Nov 06, 2020 6:02 pm

Hey Phil is this a fix everyone needs to do or just limited to your particular board?
Repairs & Servicing for Atari & Amiga machines (and any other retro computers) Located in the West Midlands UK. PM me if you require assistance.
www.solidstatesociety.co.uk

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3834
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PhilCs H5 A3 build

Post by PhilC » Fri Nov 06, 2020 6:12 pm

Steve wrote:
Fri Nov 06, 2020 6:02 pm
Hey Phil is this a fix everyone needs to do or just limited to your particular board?
Looks like its just my board so far Steve.
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 2702
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK
YouTube: https://tinyurl.com/yals4a3k
Contact:

Re: PhilCs H5 A3 build

Post by Icky » Fri Nov 06, 2020 6:25 pm

PhilC wrote:
Thu Nov 05, 2020 8:32 pm
RW on the shifter has a fault on the pcb, I fitted a bodge wire from pin 9 on IO port 1 to pin 31 on the shifter and were all up and running, so no wonder things were confused.
@PhilC - That RW route to the shifter comes from IC6 and is where FIX #2 is required. Is there a possibaility the RW line got damaged during the fix or is it a quality issue on the board? The RW route is on the bottom layer so you should be able to see any damage.

Purple line RW route

Screenshot 2020-11-06 at 18.19.27.png
Screenshot 2020-11-06 at 18.19.27.png (568.79 KiB) Viewed 251 times

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3834
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PhilCs H5 A3 build

Post by PhilC » Fri Nov 06, 2020 6:59 pm

@Icky I did think that at first but I'm not guilty of any breakage this time, only fixage :D
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 2702
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK
YouTube: https://tinyurl.com/yals4a3k
Contact:

Re: PhilCs H5 A3 build

Post by Icky » Fri Nov 06, 2020 8:06 pm

PhilC wrote:
Fri Nov 06, 2020 6:59 pm
@Icky I did think that at first but I'm not guilty of any breakage this time, only fixage :D
I didn't think you would :)

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3834
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: PhilCs H5 A3 build

Post by PhilC » Fri Nov 06, 2020 8:13 pm

@Icky well I did have to go through the fixes a good half dozen times before I was sure it wasn't my fault. :lol:
If it ain't broke, test it to Destruction.

Post Reply

Return to “H5 A3 USER BUILDS”