STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Help & information about the STE V1 series boosters.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 11005
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by exxos » Fri Jul 27, 2018 8:08 pm

Forgottenmyname wrote:
Fri Jul 27, 2018 5:02 pm
Those poor poor souls. I hope they still have hair left after the weekend, :D
Depends if you guys bend any of the pins or not ;)
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3170
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by PhilC » Tue Jul 31, 2018 8:06 pm

Guinea pig no.2 checking in.

The cup goes in really easy once the pins are lined up. And the spacer makes the whole thing sit with about 2mm of cpu pin showing between the socket and the booster board.

I'm assembling the fast rom board next.

On the booster can I presume that sw is the speed select like on the previous version? Also with ce going to the fast rom board as before?

One final question for now at least, where does the small resistor go? Would say the value but I've forgotten what gold is
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 11005
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by exxos » Tue Jul 31, 2018 8:13 pm

Forgottenmyname wrote:
Tue Jul 31, 2018 8:06 pm
On the booster can I presume that sw is the speed select like on the previous version? Also with ce going to the fast rom board as before?
Yes.
Forgottenmyname wrote:
Tue Jul 31, 2018 8:06 pm
One final question for now at least, where does the small resistor go? Would say the value but I've forgotten what gold is
In series with CE line to booster...
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3170
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by PhilC » Tue Jul 31, 2018 9:01 pm

Cool, all assembled, ready for some testing
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 11005
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by exxos » Tue Jul 31, 2018 9:41 pm

I was testing Franks blitter demo and noticed something odd when the blitter is enabled...

odd.jpg
odd.jpg (118.78 KiB) Viewed 1447 times

It looks like the background isn't be cleared/restored :shrug:

When in 8MHz mode, or using CPU render, it is all fine.. so something is tripping up somewhere :roll:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3170
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by PhilC » Tue Jul 31, 2018 10:37 pm

So not sure if I've done something daft but..

The STe gas been running fine but the GB6 results just look like that of a standard STe.
I'm running tos2.06 , the ce wire is connected to ce pin on fast rom board with resistor in between and sw has nothing connected.

Have I forgotten to do something?
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 11005
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by exxos » Tue Jul 31, 2018 10:46 pm

Forgottenmyname wrote:
Tue Jul 31, 2018 10:37 pm
So not sure if I've done something daft but..

The STe gas been running fine but the GB6 results just look like that of a standard STe.
I'm running tos2.06 , the ce wire is connected to ce pin on fast rom board with resistor in between and sw has nothing connected.

Have I forgotten to do something?
As long as you did not connect SW to GND (it enables 8MHz mode).. nothing else to it...

You did remove the old CPU (only other thing I can think of)
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PhilC
Moderator
Moderator
Posts: 3170
Joined: Fri Mar 23, 2018 8:22 pm

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by PhilC » Tue Jul 31, 2018 10:57 pm

Yeah the old cpu is sat on the table as we speak.

The floppy drive is touching the socket for the rom but I have taped that and will bin the floppy for a gotek eventually. Could it be the ce wire?

And as I said, sw has nothing connected to it.

GB figures attached.
Attachments
20180731_225436.jpg
20180731_225436.jpg (8.56 MiB) Viewed 1408 times
If it ain't broke, test it to Destruction.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 11005
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
YouTube: https://www.youtube.com/user/exxosuk
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by exxos » Tue Jul 31, 2018 11:05 pm

Forgottenmyname wrote:
Tue Jul 31, 2018 10:57 pm
The floppy drive is touching the socket for the rom but I have taped that and will bin the floppy for a gotek eventually. Could it be the ce wire?

And as I said, sw has nothing connected to it.
odd.. check pin 1 of the GAL make sure you have 40MHz there... I did test the boosters before I sent them out, so no idea why its stuck in 8MHz mode unless the osc has died. :shrug:
https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
rubber_jonnie
Moderator
Moderator
Posts: 2531
Joined: Thu Aug 17, 2017 7:40 pm
Location: Essex
Contact:

Re: STE V1.5 32MHz BOOSTER - STATUS

Post by rubber_jonnie » Wed Aug 01, 2018 12:12 pm

Mine should be going in tonight, so I'll report back on here when done.
Collector of old Atari things:
800XL + Ultimate 1MB, 2x 1010 cassette, 1050 + Happy mod, 65XE (128k +APE Warp) & XC12, SIO2SD, 2600jr, 7800 and Lynx II
Atari 520ST (1Meg), 1040STF long button floppy, 2x 1040 STFMs + Gotek, 2x 4160STE with 32Mhz booster, ROM switcher, Mega ST1, Mega ST4, not to mention various bare ST boards for testing including a PAK 68/2 :)
Plus the rest..
Amiga stuff, Mac stuff, Sinclair stuff etc...
www.electronicnothingness.co.uk

Post Reply

Return to “STE V1 SERIES 32MHz BOOSTER”