Atari 520 STM with video issue (bars and waves)

Problems with your machine in general.
Post Reply
User avatar
PilgrimST
Posts: 2
Joined: Wed Aug 22, 2018 9:11 am

Atari 520 STM with video issue (bars and waves)

Post by PilgrimST » Wed Aug 22, 2018 7:45 pm

Hi all,

I wonder if someone could help me.
I have an Atari 520 STM with 1MB RAM upgrade and TOS 1.04, it is connected via SCART cable to a SAMSUNG LED TV / Monitor.
The green background colour of the desktop has a wavy pattern, all games show "jail bars". The black and white image looks
good, the same for monochrome via VGA cable. Could someone kindly tell me what the issue may be?

I have tested the 520 STM via TV Modulator the outcome was the same.
I have also tested on different monitors, the image looks (almost the same).

Thank you in advance!
Attachments
Waves.jpg
Waves.jpg (7.17 MiB) Viewed 146 times
Make ATARI great again :D

User avatar
exxos
Site Admin
Posts: 3410
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Atari 520 STM with video issue (bars and waves)

Post by exxos » Wed Aug 22, 2018 9:42 pm

AFAIK its actually a "pattern" on the desktop, its pretty normal to see it. If you really wanted to test it out, try some solid RGB colours on a paint program.. or you might be able to change the desktop background in control panel somewhere..
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
PilgrimST
Posts: 2
Joined: Wed Aug 22, 2018 9:11 am

Re: Atari 520 STM with video issue (bars and waves)

Post by PilgrimST » Wed Sep 12, 2018 11:38 am

Thank you for your reply. I have connected my 520 ST to an old Sony Trinitron CRT. Now it looks pretty cool :-D
It really depends on the screen, and yes it could be a pattern too.
Make ATARI great again :D

KyleB
Posts: 94
Joined: Tue Jul 31, 2018 7:08 pm

Re: Atari 520 STM with video issue (bars and waves)

Post by KyleB » Wed Sep 12, 2018 1:30 pm

Isn't TOS 1 just solid green? The pattern came in by default in 2

Post Reply