Advice on fixing an Amiga 500+

Tool suggestions, soldering tips, general useful electronics knowhow.
Steve
Posts: 274
Joined: Fri Sep 15, 2017 11:49 am

Re: Advice on fixing an Amiga 500+

Post by Steve » Sun Jun 02, 2019 1:49 pm

Maximilian wrote:
Sun Jun 02, 2019 12:45 pm
Steve wrote:
Sat Jun 01, 2019 8:31 pm
Today on this lovely Saturday I decided to give it another crack.
The coating looks very good indeed, what did you use?
https://uk.farnell.com/chemtronics/cw25 ... dp/1663186

It's really good stuff. I had already covered the back side of the logic IC and wondered how it would come off for me to add the trace wires. Luckily on contact with the solderion iron it basically turns to powder and you brush it off. Expensive stuff but damn it's good :)
Falcon ct60e 060 - 256mb ram - phantom bus and dsp accel // Atari TT - Thunder and Storm IDE 64mb ram - Lightning VME - USB LAN - Ati Mach64 2mb // Atari STM 4160 - 4MB ram - 16Mhz exxos 1.5 booster - Ultrasatan

Steve
Posts: 274
Joined: Fri Sep 15, 2017 11:49 am

Re: Advice on fixing an Amiga 500+

Post by Steve » Wed Jun 05, 2019 7:29 pm

Update: FIXED! :D

After re-soldering some of the through hole solder dots (completely cleaning up, sucking out with wick, fresh solder in) And removing the long patch cable I previously installed from the ROM, the machine came to life :) I've put my epoxy over my patch trace wires to keep them safe, since all my traces were on the back it has turned out to be a very neat job.

I will be selling this machine once I put it back together, I've also upgraded the rom to 3.1.4 (since originally I thought the rom could have been faulty)
IMG_20190605_192142.jpg
IMG_20190605_192142.jpg (378.96 KiB) Viewed 614 times
IMG_20190605_183915.jpg
IMG_20190605_183915.jpg (97.97 KiB) Viewed 614 times
Falcon ct60e 060 - 256mb ram - phantom bus and dsp accel // Atari TT - Thunder and Storm IDE 64mb ram - Lightning VME - USB LAN - Ati Mach64 2mb // Atari STM 4160 - 4MB ram - 16Mhz exxos 1.5 booster - Ultrasatan

Maximilian
Posts: 102
Joined: Thu Feb 28, 2019 5:02 pm

Re: Advice on fixing an Amiga 500+

Post by Maximilian » Thu Jun 06, 2019 2:02 am

+1 for not giving up!

Looks like a job well done!

Post Reply

Return to “ELECTRONICS”