330 disable function bug

68030 + SDRAM + IDE

Moderators: terriblefire, Terriblefire Moderator

MickGyver
Posts: 10
Joined: Tue Apr 02, 2019 8:21 am

Re: 330 disable function bug

Post by MickGyver » Mon Nov 18, 2019 4:21 pm

I read in another thread that you are stopping the development of your boards. Sad to hear that but a big Thanks for all your precious work! :) If you ever find the time energy to fix this disable bug, I would be super grateful. I know how annoying it can be to troubleshoot and find bugs like these though...

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 2765
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: 330 disable function bug

Post by terriblefire » Mon Nov 18, 2019 4:40 pm

Yeah this one is the first bug I’ll tackle
———
I get cranky when asked to repeat myself.

wairnair
Posts: 19
Joined: Sun Dec 09, 2018 3:53 pm

Re: 330 disable function bug

Post by wairnair » Sat Jan 18, 2020 12:04 pm

Hi Stephen,

Do you think you could take a short detour sometime to fix this issue? It would finalize the TF330 project (since the NVRAM issue is sorted and there's nothing else left afaik).
Also looking forward to the riser, very exciting.

Cheers

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 2765
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: 330 disable function bug

Post by terriblefire » Sat Jan 18, 2020 1:52 pm

wairnair wrote:
Sat Jan 18, 2020 12:04 pm
Hi Stephen,

Do you think you could take a short detour sometime to fix this issue? It would finalize the TF330 project (since the NVRAM issue is sorted and there's nothing else left afaik).
Also looking forward to the riser, very exciting.

Cheers
Its on my list but sorta low down the order... Currently have

1. TF1260
2. Tf360
3. TF Riser
4. TF536
5. TF330 Disable Bug
———
I get cranky when asked to repeat myself.

matt020
Posts: 105
Joined: Sun Sep 29, 2019 9:17 am
Location: West Australia

Re: 330 disable function bug

Post by matt020 » Sun Jan 19, 2020 12:04 am

If I try the disable switch.... and if the 030 kicks in causing one of the CPU's to get hot.... will it get dangerously hot? I want to try this but not if its going to cause the 020 to cook and I don't know its cooking...

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 2765
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: 330 disable function bug

Post by terriblefire » Sun Jan 19, 2020 12:08 am

matt020 wrote:
Sun Jan 19, 2020 12:04 am
If I try the disable switch.... and if the 030 kicks in causing one of the CPU's to get hot.... will it get dangerously hot? I want to try this but not if its going to cause the 020 to cook and I don't know its cooking...
I wouldnt leave it like that for a prolonged period.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 2765
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: 330 disable function bug

Post by terriblefire » Sun Jan 19, 2020 12:48 am

OK folks.. this is untested and is for the TF330 rev3 only... (which is the most common TF330).

But if anyone wants to try out this disable bug possible fix its here
tf330r3_2020_01_19_alpha.zip
(11.75 KiB) Downloaded 34 times
You may find you the disable jumper behaviour changes.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
supaduper
Posts: 277
Joined: Thu Nov 08, 2018 12:05 pm

Re: 330 disable function bug

Post by supaduper » Sun Jan 19, 2020 6:48 am

Just tried the firmware Steve and removed the Jumper but it does not disable the TF330 it still boots to the CF, so weather the Jumper is there or not it still boots to CF/IDE, but it will still boot game CDs with the jumper on

Just to add I do have 10k resistors on the disable line

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 2765
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK
Contact:

Re: 330 disable function bug

Post by terriblefire » Sun Jan 19, 2020 8:38 am

supaduper wrote:
Sun Jan 19, 2020 6:48 am
Just tried the firmware Steve and removed the Jumper but it does not disable the TF330 it still boots to the CF, so weather the Jumper is there or not it still boots to CF/IDE, but it will still boot game CDs with the jumper on

Just to add I do have 10k resistors on the disable line
Try putting the jumper on at 90 degrees to how it is currently. I.e. how it was originally supposed to work. It actually may still boot the CF card but possibly will be in 020 mode. I can deal with that later.
———
I get cranky when asked to repeat myself.

User avatar
supaduper
Posts: 277
Joined: Thu Nov 08, 2018 12:05 pm

Re: 330 disable function bug

Post by supaduper » Sun Jan 19, 2020 8:56 am

Just did what you said put jumper at 90 deg and it just goes to the splash screen and CD drive not working/booting CDs

Post Reply

Return to “TF330”