Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Topic for users to share their building progress.
User avatar
PaulJ
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 853
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Post by PaulJ » Wed Dec 04, 2019 11:43 pm

Icky, question for you or @exxos . I have the clock chip... does some version of TOS reconize it and use its time? If so I'll give it a try. Thanks Paul.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 8614
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Post by exxos » Wed Dec 04, 2019 11:45 pm

Don't think so.. You need software to use it.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1576
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Post by Icky » Wed Dec 04, 2019 11:55 pm

@PaulJ - I have tested it out and it works. Just use this software viewtopic.php?f=25&t=1683&p=19107&hilit=fmc#p19107

User avatar
PaulJ
Trusted Guru
Trusted Guru
Posts: 853
Joined: Sun Apr 08, 2018 1:14 am
Location: USA

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Post by PaulJ » Wed Dec 04, 2019 11:57 pm

Thanks @Icky . :)

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1576
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Post by Icky » Sat Dec 07, 2019 10:41 am

Going to swap the 75R on the RGB over to 100R to see if that makes a difference in the video. Need to do the RS232 patch and then also look at why UltraSATAN is not working.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1576
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Post by Icky » Sat Dec 07, 2019 11:32 am

So its not the buffer as I just jumped over it for the ACSI lines and the UltraSATAN is still not recognised. Looking deeper now to see if there is something wrong pin or track wise.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 8614
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Post by exxos » Sat Dec 07, 2019 6:15 pm

Icky wrote:
Sat Dec 07, 2019 11:32 am
So its not the buffer as I just jumped over it for the ACSI lines and the UltraSATAN is still not recognised. Looking deeper now to see if there is something wrong pin or track wise.
Did you jumper IC5 & IC6 ? I keep checking the thing and can't see anything wrong anywhere.. will keep looking.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1576
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Post by Icky » Sat Dec 07, 2019 6:52 pm

@exxos - Only jumpered the ACSI buffer as that is no different than the ALPHA with the buffer board. Will try both later though.

I have been through the schematic and board layouts on the ALPHA and H4 and cant see anything different other than the buffers, HDRQ and DRQ going through an LS06 now but there is a pull up. Lastly the HDINT is a NOT on the ALPHA but a NAND wired as a NOT.

Thats the only differences I can see but shouldn't cause this to not work.

User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 8614
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Post by exxos » Sat Dec 07, 2019 8:27 pm

@Icky I did rename FDCS to HDCS but traced it around and nothing different. I can't see anything wrong anywhere. Can only assume there's a bad solder job somewhere causing it all.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - 4MB STE 32MHz - STFM 16MHz - STM - MEGA ST - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - HxC - CosmosEx - Ultrasatan - various clutter

https://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.

User avatar
Icky
Moderator
Moderator
Posts: 1576
Joined: Sun Sep 03, 2017 10:57 am
Location: UK

Re: Icky's H4 Mongrel edition build x 2

Post by Icky » Sat Dec 07, 2019 10:04 pm

exxos wrote:
Sat Dec 07, 2019 8:27 pm
@Icky I did rename FDCS to HDCS but traced it around and nothing different. I can't see anything wrong anywhere. Can only assume there's a bad solder job somewhere causing it all.
If there's a bad solder job to be found its probably mine. :)

Il'll go over the board again.

Post Reply

Return to “MONGREL H4 USER BUILDS”